PUBLICITAT

L'encarregat i director d'una obra s'enfronten a dos anys de presó

  • L'obrer, de 23 anys, va morir al 2006 en caure pel forat d'un ascensor
  • El Tribunal va suspendre la vista d'ahir per l'absència de dos testimonis
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici on va haver l'accident. Foto: EL PERIÒDIC

L'encarregat i el director o arquitecte de l'obra que s'estava executant-se el setembre del 2006 a l'immoble anomenat Casa Tadora del Riu a la Massana, s'enfronten a dos anys de presó, part condicional, per un accident laboral en el que va morir un jove de 23 anys en caure pel forat de l'ascensor. El delicte major que se'ls imposa és el d'imprudència greu amb resultat d'un mort. A més a més, també se'ls acusa del delicte menor de lesions doloses per les ferides ocasionades a un altre operari, pel qual demanen també 10 mesos de presó condicional. A més es preveu la petició en concepte de responsabilitat civil més de 90.000 euros per al fill, que va néixer el dia després de l'accident, i 38.000 per a la viuda.

Aquesta petició de pena, sol.licitada pel fiscal i per les dues parts acusatòries, no va ser pronunciada ahir en el judici, al decidir el Tribunal suspendre la vista per la manca de dos testimonis que havien presenciat l'accident. Un d'ells és el que va resultar ferit. Les defenses dels processats consideren que són importants per poder aclarir part dels fets.

El jove va morir en trobar-se dins del forat de l'ascensor que estava construint-se en desplomar-se la màquina del muntacàrregues que estava en una quarta planta i en trencar-se la plataforma en la que ell estava de peu, al caure per un buit a una altura aproximada de sis metres.

En la part del judici celebrat ahir, van ser rellevants els testimonis dels dos pèrits i inspectors laborals. Segons ells, en l'obra es van trobar tres deficiències. La primera d'elles és que la plataforma de treball en la què estaven dos dels operaris en el mateix forat de l'ascensor hauria de tenir dos metres continus, i aquesta tenia un buit de 20 centímetres al mig per deixar passar el cable del muntacàrregues. La segona és que l'operari que portava el comandament del muntacàrregues havia de tenir una visibilitat correcta del que transporta el carro, i la víctima es trobava per sobre del taulell i només podia veure la càrrega pel buit dels 20 centímetres. Finalment, l'altra deficiència és que no ha d'haver cap treballador en l'àmbit d'actuació del muntacàrregues, i la víctima i el ferit es trobaven en sentit vertical de la màquina. També es va constatar que els operaris no portaven el casc ni els arnesos corresponents a les mesures de seguretat. Unes responsabilitats que han de dirigir tant l'encarregat com el director de l'obra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT