PUBLICITAT

Naturlàndia se solidaritza amb un projecte al Congo

CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Masegosa i Alberch durant la presentació de la jornada, ahir. Foto: ANA / A. R.

Naturlàndia ha organitzat pel proper diumenge 3 d'octubre el Dia de la Família, una jornada solidària en col.laboració amb Unicef Andorra. El director general de Naturlàndia, Rirardo Masegosa, va explicar ahir que tota la recaptació que es faci del Tobotronc anirà a parar a un projecte que l'organització té al Congo, en el qual es treballa per millorar els serveis bàsics de la població autòctona.

Masegosa va informar que, per tal de reunir el màxim d'afluència possible, totes les activitats tindran un descompte del 5%. El Tobotronc serà gratuït pels infants de menys d'11 anys i els adolescents podran pujar-hi a preu d'infant. A més, s'ha organitzat un dinar popular a un cost de sis euros al restaurant del Camp Base, i s'han preparat sorpreses per amenitzar la jornada.

Però a més de la vessant lúdica hi haurà també una vessant formativa i de conscienciació. La directora d'Unicef, Marta Alberch, va explicar que s'instal.laran espais per explicar el projecte i per informar de les necessitats de la població al Congo. El projecte d'Unicef, creat fa dos anys, pretén garantir serveis bàsics a la població nòmada dels campaments Bakas, com assistència sanitària, educació i la possibilitat de tenir un document d'identificació.

Pel que fa a la vessant sanitària, s'estan efectuant visites mèdiques per vacunar a la població i conscienciar-la de la problemàtica de la sida. El treball d'educació ha permès crear 14 escoles que formen a 1.500 nens, i també s'ha treballat per conscienciar als seus pares de la importància que els seus fills vagin a l'escola. Finalment, Alberch va informar que ja s'han preregistrat 4.000 nens, 500 dels quals ja disposen d'un document d'identitat oficial que "els permetrà defensar dels seus drets", va explicar.

Masegosa va manifestar que confien que aquesta jornada tingui continuïtat els propers anys, ja que projectes com el d'Unicef "permeten fer un seguiment i comprovar que es fa realment amb els diners i perquè han servit", va exposar. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT