PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els usuaris es queixen de la falta d’aparcament a l’estació de busos

Els cotxes estacionen momentàniament a l’entrada de la instal·lació i això dificulta el trànsit

Per Núria Segura Insa

L’entrada de la nova Estació Nacional d’Autobusos.
L’entrada de la nova Estació Nacional d’Autobusos. | MARICEL BLANCH
Tot i que des que va arrencar ara fa tres mesos l’Estació Nacional d’Autobusos no s’ha registrat cap problema greu, el director de la instal·lació, Jaume Vidal, va reconèixer ahir que han rebut queixes d’alguns clients perquè no hi ha lloc on aparcar. «Les úniques queixes que hem rebut és per la falta d’aparcament, ja que no poden venir a deixar la gent a l’estació», va explicar Vidal.

I és que a la zona no hi ha cap lloc on aparcar, ja que just darrere de l’estació hi ha un magatzem d’una empresa del sector agrícola i al davant el carrer doctor Vilanova, en l’encreuament amb l’avinguda Tarragona. Ara per ara, els pàrquings més propers són els que se situen en el carrer Prat de la Creu. «No és pràctic que una persona hagi de venir carregada amb dues o tres maletes des d’aquests pàrquings fins a l’estació. No queden a prop», va manifestar Vidal.

Per això, el director de l’estació explica que, de moment deixen aparcar perquè una persona pugui portar o recollir els familiars o amics que van en autobús. A més, això evita que hagin de fer un gran tram a peu i carregats amb maletes. El problema, però, és que a les hores puntes hi ha una afluència de persones i de vehicles, cosa que dificulta l’entrada i sortida d’autobusos.

Desert el concurs de Govern / Precisament ahir es va publicar en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) que es declara desert un concurs per adequar dues places d’aparcament a l’entrada. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va detallar ahir que no es va presentar cap oferta al concurs, que es va tancar el passat 9 d’agost. Per aquest motiu, l’Executiu ha demanat el pressupost a tres empreses i espera poder tenir aquestes places tan aviat com es pugui. Torres va indicar que es tractaria de dues places de càrrega i descàrrega, que s’instal·larien a l’entrada de l’estació i tindria com a finalitat que les persones que porten o van a recollir un familiar o un amic puguin aparcar sense molestar el trànsit.  «Podran parar sense cometre una il·legalitat», va matissar Torres.

Una altra solució a aquesta falta d’aparcament podria venir des del Comú d’Andorra la Vella, que va aprovar a finals de juny en un ple crear un vial en aquesta zona per facilitar el trànsit i al mateix temps ampliar el pàrquing del Centre Històric, situat sota la plaça Lídia Armengol. Amb aquesta ampliació, s’habilitaren 180 places noves d’aparcament en aquesta instal·lació que, a més, guanyaria una sortida davant de l’Estació Nacional d’Autobusos, segons va explicar en aquella ocasió la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol.

Precisament, ahir es va publicar en el BOPA que s’obria un concurs nacional per  contractar un tècnic per redactar i dirigir aquest projecte. Ara les empreses tenen fins al 28 de setembre per presentar les seves propostes. Segons va explicar Marsol en el seu moment, les tasques per realitzar el nou vial i l’ampliació del pàrquing podrien tardar al voltant de dos anys i mig.

En aquest mateix context, el consell de comú va aprovar el mes d’abril una partida d’un milió d’euros per l’ampliació del pàrquing. 


Vidal demana que s’instal·li una oficina d’Andorra Turisme a la parada d’autobusos

El director de l’Estació Nacional d’Autobusos, Jaume Vidal, va demanar que es col·loqui una petita oficina d’Andorra Turisme en la instal·lació per assessorar els visitants que arriben. «Cada dia passa molta gent per l’estació», va assenyalar Vidal.
 
En aquest context, va relatar que, sovint, han de respondre les preguntes dels turistes. «La gent ve aquí i pregunta al personal de seguretat o taquilles on està el seu hotel o el centre. Estem fent de punt d’informació», va assegurar Vidal. Tot i que va ressaltar que per a ells no és cap molèstia, sí que va valorar que «ho faria millor una persona que estigués preparada per això».
 
El director de l’estació va apuntar que tenen una mitjana d’uns 400 passatgers al dia. En un primer moment, es va estimar que tindria al voltant d’uns mil passatgers diaris, però Vidal va indicar que l’estiu no és l’època forta i que aquesta xifra s’assolirà durant la temporada d’hivern. 
 
El director va explicar que des que es va obrir la instal·lació el passat 4 de maig, no s’ha registrat cap problema i tot està funcionant correctament. «No s’ha registrat cap incidència important», va emfatitzar Vidal. En aquest mateix context, va destacar que, de moment, les senyalitzacions de les andanes, el sistema de barreres o les pantalles no han donat cap problema. 
 


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT