PUBLICITAT

El contraban de tabac creix un 61,5% a la Farga de Moles

  • La Fiscalia General espanyola publica la memòria amb les dades de l'any passat
  • Hi va haver 21 detencions i es van obrir 162 expedients administratius
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Tabac decomissat. Foto: EL PERIÒDIC

El contraban de tabac s'ha disparat en el punt fronterer de la Farga de Moles, ja que la crisi econòmica ha consolidat aquesta "activitat de subsistència", segons recull la memòria de la Fiscalia General de l'Estat espanyol corresponent a l'any passat i tal com feia públic ahir l'agència EFE. La memòria explica que, durant l'any passat, es van detenir 21 persones per contraban a la frontera hispanoandorrana, l'única frontera terrestre extracomunitària de l'Estat espanyol. La xifra contrasta amb les 13 detencions de l'any 2008 i suposa un augment del 61,5%.

A banda de les detencions, l'any passat es van obrir 162 expedients per infraccions administratives per contraban, cosa que significa un augment del 72% respecte a l'any anterior, quan només se'n van obrir 94. Per als autors de la memòria, aquest "importantíssim repunt" del contraban, fonamentalment de tabac, a la frontera de la Farga de Moles és atribuïble "segurament" a la situació de crisi que es viu en tots dos costats de la frontera.

Segons la memòria, s'ha consolidat aquesta "activitat de subsistència" en la qual els contrabandistes busquen "deliberadament" no superar el valor de 6.000 euros en el gènere que passen sense declarar per la frontera, ja que així no incorren en un delicte i cometen únicament una infracció administrativa.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT