PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Arrestats dos joves per robar vinculats al grup Pastorets

Els dos homes, de 18 anys, van entrar a furtar en un hotel

Per NÚRIA SEGURA INSA

Una relació dels detinguts durant l’operació dels Pastorets al febrer.
Una relació dels detinguts durant l’operació dels Pastorets al febrer. | POLICIA D\'ANDORRA
L a Policia va arrestar dos joves, de 18 anys, i en va controlar un tercer, un menor de 15 anys, que tindrien vincles amb la xarxa juvenil els Pastorets, dedicada a furts i que van desarticular al febrer, segons fonts policials. Al tractar-se de menors, l’operació es va anomenar els Pastorets.

Els tres joves, que van ser controlats el 30 de juny, van entrar a robar en un hotel d’Encamp, que està tancat durant la temporada d’estiu. Els agents van anar fins a l’establiment perquè els va advertir una persona. Els nois van accedir al local a través d’una finestra del balcó. Allà, van regirar el despatx de recepció i van agafar ampolles d’alcohol i refrescs del magatzem.

Tot i que aquests adolescents tenen vincles amb el grup dels Pastorets, les fonts van indicar que la banda està totalment desarticulada i que es tracta d’un fet puntual.

Banda organitzada / El grup anomenat els Pastorets es tracta d’una banda juvenil especialitzada en delictes contra el patrimoni, a la qual la Policia li atribueix un total de 28 furts amb força a diversos establiments comercials d’arreu del Principat, principalment a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Així mateix, també se li imputen una cinquantena més de furts a mercaderies.

La investigació, que es va iniciar el 26 de desembre arran de diversos furts simultanis, va acabar amb la detenció de dos adolescents de 17 anys i es va identificar-ne 12 més, tots ells menors d’edat.

El modus operandi era molt similar: amb diverses eines forçaven els panys i els marcs de les portes o bé trencaven el vidre de la porta d’accés als locals amb un roc o estri contundent. El valor total del perjudici entre danys i sostraccions, en el cas dels furts amb força, ascendeix a uns 30.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT