PUBLICITAT

El Govern manté els talls per l'avaria de la grua

  • Els operaris confien poder engegar la maquinària durant el dia d'avui
  • Trànsit més intens durant la jornada d'ahir tot i que sense congestions importants
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Operaris realitzen treballs per posar en funcionament la grua, ahir.
Foto: TONY LARA

Malgrat que les previsions de l'Executiu anunciades el passat diumenge auguraven que al llarg d'ahir es podria retirar la grua accidentada, el Govern va ajornar aquesta possibilitat fins, com a molt d'hora, el dia d'avui. El portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, havia anunciat que els primers intents de posar en funcionament la màquina avariada serien ahir al migdia, però aquestes proves no es van poder començar a realitzar fins ahir al vespre-nit. Amb tot, tot el procés de moure la grua s'ha vist afectat, i en conseqüència també la circulació a la zona, que mantindrà els talls i restriccions patides ahir.

Tot i el retard, el Govern va informar ahir que els treballs de reparació dels sistemes elèctrics, hidràulics i mecànics de la grua accidentada "avancen a bon ritme", però van puntualitzar que "demà (per avui) encara no s'haurà pogut retirar". L'Executiu va explicar que les tasques de reparació són complexes, i que depenen en part de la rapidesa amb la que arribin les peces malmeses per la caiguda, sigui des de Catalunya com dels propis tallers andorrans.

Per avui, el Govern, conjuntament amb el comú d'Andorra la Vella i Escaldes i l'Àrea de Mobilitat, ha decidit mantenir el dispositiu de trànsit aplicat a la jornada d'ahir. L'operació implica el tall absolut del carrer Prat de la Creu entre la rotonda de Govern i la rotonda de Tobira. Pel que fa al carrer doctor Vilanova, s'habilita trànsit alternatiu, només de pujada des de l'avinguda Tarragona fins a la rotonda de Govern, i també de pujada des d'aquest punt fins a la plaça Rebés.

També es mantindrà la informació coordinada en 18 panells lluminosos de la xarxa viària repartits pel país i el reforç de personal en l'atenció al client del Centre Nacional d'Informació i Gestió del Trànsit. Pel que fa al transport públic, la línia taronja del Bús Expres augmenta la freqüència de sortides, i la parada d'autobús del transport escolar compresa entre la rotonda de Govern i la de Tobira es desplaça fins a la rotonda de Tobira.

SENSE INCIDÈNCIES DESTACADES
Tant el propi Executiu com el Centre Nacional del Trànsit van informar ahir que la circulació viària es va veure afectada per les restriccions a Prat de la Creu, especialment durant les hores coincidents amb l'entrada i sortida dels alumnes als centres escolars. Tot i l'augment de vehicles, no es van produir retencions considerables ni cap incident destacat al respecte.

El Govern va voler agrair en un comunicat "la col.laboració mostrada pels ciutadans per evitar retencions a la xarxa viària". Tenint en compte l'allargament de la situació, va demanar "no abaixar la guàrdia i mantenir la bona actitud" per la jornada d'avui.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT