PUBLICITAT

Andorra La Vella

Retorn als orígens de la màgia circense

La companyia acrobàtica presenta un format íntim i elegant amb 25 artistes que s’estrenen a l’estiu andorrà

Per ESTHER JOVER MARTIN

Un moment de l’espectacle ‘Scalada: Stelar’, estrenat dissabte a la nit.
Un moment de l’espectacle ‘Scalada: Stelar’, estrenat dissabte a la nit. | MARICEL BLANCH
«A mi em va agradar més el de l’any passat, semblava el Sònar». «Doncs a mi m’ha convençut més el d’aquest any, recorda els números de circ tradicional». «Jo he trobat a faltar acrobàcies més espectaculars». «Jo l’he trobat elegant, bonic». Són alguns dels comentaris que feia el públic a la sortida de l’estrena d’Scalada: Stelar, el cinquè espectacle que el Cirque du Soleil presenta, en exclusiva, a Andorra.
 
La direcció artística ha preparat una història nova i original, tot i que poc andorrana: una noia somia que es passeja entre els núvols i les estrelles i coneix personatges curiosos. La roba, la música, la trama, les coreografies... Tot ha estat creat expressament per a Stelar. Fins i tot, alguns dels artistes han debutat al Cirque du Soleil, com les set noies del deliciós número dels gronxadors, l’equilibrista del cable i el noi que girava dins d’una roda. 
 
En total, 25 artistes participen a Stelar, i tots debuten a Andorra. Després de dues setmanes intenses d’assajos previs a l’estrena, ara es podran relaxar i combinar els assaigs i les representacions amb el turisme. Tenen un mes.
 
Stelar és una proposta elegant, cuidada fins al mínim detall: el vestuari, la coreografia, la música, el fil conductor... La proposta ens retorna als números de circ més genuïns, amb saltimbanquis, trapezis, equilibristes i gent que vola. Una delícia que ha donat un pas més enllà en el concepte d’Scalada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT