PUBLICITAT

Satisfacció a Ordino per les 400 persones de la Mostra

  • L'acte es consolida com a referent per potenciar la gastronomia del país
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Els comensals durant el dinar, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

La dinovena edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra va aplegar ahir a 400 persones a l'Ordino Studios, una afluència similar a l'edició de l'any passat. El conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Bartumeu Gabriel, va mostrar la seva satisfacció per aquesta xifra i per com es va desenvolupar tot l'esdeveniment.

Gabriel va assegurar que la Mostra posa de manifest que "Andorra també és un país gastronòmic", i va mostrar-se d'acord amb la reivindicació dels cuiners participants, que ahir van reclamar tenir més promoció fora les fronteres andorranes. El conseller, però, va reclamar que la promoció s'ha de fer a nivell nacional i no només des del Comú d'Ordino.

La Mostra va comptar ahir amb 36 propostes culinàries de 19 restaurants diferents, la meitat dels quals hi assistien per primera vegada. L'any vinent se celebrarà la vintena edició, motiu pel qual des del comú s'està treballant per "fer alguna cosa diferent", va explicar Gabriel, tot i que va supeditar-ho al pressupost que s'hi acabi destinant. Aquest any ha estat de 45.000 euros, i segons les paraules del conseller, els ingressos que genera la Mostra no permeten cobrir tota la inversió comunal.

L'acte va comptar amb absències destacades, com la del cap de Govern, Jaume Bartumeu, present l'any passat, i que ahir va excusar-se amb motiu de l'accident a les obres del Consell General. Si que hi era la nova ministra de Salut, Sílvia Bonet, que va destacar la vessant nutritiva que ofereix la Mostra Gastronòmica, amb el fet de permetre veure "l'alimentació com un plaer" i perquè els assistents puguin descobrir nous aliments i noves formes de cocció saludables.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT