PUBLICITAT

Andorra la Vella

Afers Socials es forma en abusos sexuals a menors

La Fundació Vicki Bernadet imparteix un curs a 38 professionals

Per El Periòdic

La psicòloga de Vicki Bernadet, Pilar Polo, en una conferència anterior.
La psicòloga de Vicki Bernadet, Pilar Polo, en una conferència anterior. | ANA
L’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del departament d’Afers Socials ha organitzat la segona sessió de la formació Prevenció dels abusos sexuals a la infància, amb l’objectiu de conèixer totes les tipologies d’abús sexual infantil, les incidències i la prevalença, a més dels perfils dels abusadors. 38 professionals del departament han seguit la formació impartida per la Fundació Vicki Bernadet, que treballa en l’atenció integral, la prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i en l’entorn de confiança del nen o nena víctima.

El personal d’Afers Socials també s’ha format en la detecció de casos, en la seva comunicació i els principis bàsics d’actuació. També s’han instruït en les possibles conseqüències que pateixen les víctimes a curt i llarg termini, com també mecanismes i eines d’intervenció amb els menors, infants i adolescents.

La iniciativa s’emmarca dins la línia d’actuació que el Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior està duent a terme des de l’any 2015 per a la prevenció, la detecció i el tractament de l’abús sexual infantil en el marc del conveni del Consell d’Europa sobre la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexual, adoptat a Lanzarote el 25 d’octubre del 2007.
La protecció del menor és el nucli essencial del conveni, que se centra principalment en el respecte pels drets de l’infant, assegurant el seu benestar, tenint en compte les seves opinions, necessitats i inquietuds, i actuant en tot moment a favor de l’interès del menor.

En aquesta segona edició, s’ha format tot el personal adscrit al departament d’Afers Socials que realitza intervencions directes, i s’ha seguit treballant pel compliment d’un dels requisits més importants del conveni: l’acció preventiva i sobretot formativa dels professionals que treballen en contacte directe amb els infants.

En el marc de les actuacions per prevenir, detectar i tractar l’abús sexual infantil, el departament d’Afers Socials compta amb la participació i la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT