PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Picurt projecta l’Ordino de Gigó

La secció dedicada al cinema recuperat projecta el documental rodat el 1982 en format 35 mm

Per El Periòdic

Visitants a l’església de Sant Martí de la Cortinada.
Visitants a l’església de Sant Martí de la Cortinada. | ÀLEX LARA
L’11a Mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, el Picurt, continua donant protagonisme al cinema recuperat. En aquesta edició rescata el documental Ordino, una altra Andorra, que el cineasta Jordi Gigó va rodar el 1982. La projecció tindrà lloc el 21 de juny, a les set de la tarda al Centre de Congressos d’Ordino.
 
El documental, de 41 minuts i en català, va ser produït per l’Oficina de Turisme d’Ordino (Comú d’Ordino) i consisteix en «un reportatge entranyable sobre les tradicions de la parròquia d’Ordino narrades a través d’un avi que li explica al seu net com era la vida abans al poble. El fil conductor el representa un quincaller que passant el coll d’Ordino el van atacar uns llops i tocant el sac de gemecs els va fer fugir». La cinta que es projectarà és el suport original, en format de 35 mm, restaurada pel Comú d’Ordino a partir de la primer còpia estàndard color dipositada a l’Arxiu Nacional d’Andorra.

La pel·lícula serà presentada per la periodista i vídua del director, Rosa Mari Sorribes, i el director del Festival Ull Nu, Hèctor Mas. 
 
A continuació, s’entregarà el premi Gall Fer a la millor pel·lícula de temàtica de medi ambient per part de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i el premi Gall Fer Vallnord a la millor pel·lícula de temàtica esportiva per part dels cònsols d’Ordino i de la Massana. Tot seguit, es projectaran els llargmetratges guanyadors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT