PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un atemptat a Londres acaba amb set morts i 12 detinguts

El Govern habilita un telèfon per atendre els andorrans que estan la capital britànica

Per El Periòdic

Una ofrena floral prop de la zona de l'atac del Borough Market
Una ofrena floral prop de la zona de l'atac del Borough Market | EFE/ ANDY RAIN
Un atemptat a Londres deixa deu morts, desenes de ferits i 12 detinguts. Els fets van tenir lloc dissabte a les deu de la nit hora local, les 11 a Andorra, quan una furgoneta blanca va entrar al pont de Londres, al sud del riu Tàmesi i va atropellar una multitud. Després, van sortir tres homes que van anar a fins al mercat gastronòmic Borough Market on van començar a apunyalar persones indiscriminadament. L’atac va deixar set morts, entre ells un francès, i desenes de ferits. La policia va arribar fins al lloc de l’atac i va abatre a trets els tres atacants, que portaven uns cinturons amb explosius falsos. 
 
La policia britànica va manifestar ahir que coneixia la identitat dels autors de l’atac, però va optar per no revelar-la. A més, ahir al matí va perpetrar escorcolls en diversos domicilis de l’est de la ciutat, entre ells una de les cases d’un dels atacants. Aquests registres van acabar amb una dotzena de persones detingudes.

És el tercer cop en dos mesos i mig que el Regne Unit és víctima d’un atac terrorista. El darrer va ser fa dues setmanes a la sortida d’un concert de la cantant Ariana Grande a Manchester. Precisament, hores abans de l’atemptat de Londres de dissabte, l’estatunidenca es trobava al Regne Unit visitant els ferits de l’atac de Manchester. Grande, junt amb altres cantants com, Coldplay, Justin Bieber, Miley Cyrus, Robbie Williams o Katy Perry. ahir van oferir un concert. En un primer moment, era per homenatjar les víctimes de Manchester, però també es va fer extensiu a les de Londres. 

El Govern d’Andorra va anunciar en el seu compte de Twitter que ha habilitat un telèfon per emergències consular en el qual poden contactar tant nacionals com residents que estiguessin a Londres en el moment de l’atac. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT