PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

3.000 persones visiten el surrealisme de l’Empordà

Més de 2.250 persones coneixen l’obra hiperrealista de Samantha Bosque

Per EL PERIÒDIC

La comissària Alícia Viñas en una visita guiada a la mostra.
La comissària Alícia Viñas en una visita guiada a la mostra. | MARICEL BLANCH
L’exposició Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l’Empordà i Salvador Dalí ha rebut més de 3.000 visitants durant els tres mesos que ha estat exposada al Museu del Tabac. L’exposició es va inaugurar el 2 de març i va tancar el passat divendres 26 de maig. La mostra ha tingut bona acceptació tant entre el públic andorrà com també entre el públic estranger. Un 20,2% dels visitants han estat escolars, escoles d’art i estudiants universitaris.

L’exposició Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l’Empordà i Salvador Dalí ha estat comissariada per Alícia Viñas, llicenciada en Belles Arts i antiga directora del Museu de l’Empordà (1974-1997), i presentada i coproduïda amb l’State Hermitage Museum de Sant Petersburg, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. El dissabte 29 d’abril, la comissària va realitzar dues visites guiades obertes al públic i que van fer ple amb 56 assistents.

L’exposició ha mostrat obres de Salvador Dalí, Joan Massanet, Àngel Planells, Ángeles Santos, Esteve Francés, Jaume Figueras, Evarist Vallés, Jaume Turró i Antoni Pitxot, tots ells creadors d’una obra misteriosa, màgica i irreal inspirada en la plana empordanesa, els sorrals d’Empúries i els paisatges minerals de Cadaqués i Portbou.
D’altra banda, també ha finalitzat l’exposició Vides inacabades que ha rebut 2.252 visitants. L’exposició es va inaugurar el 5 d’abril i va tancar el passat divendres 26 de maig.

L’exposició va reunir nou obres hiperrealistes de l’artista Samantha Bosque i mostrava el projecte de la Fundació Arrels que acompanya persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Les obres estaven realitzades en tècnica mixta sobre fusta, de format 120 x 160 cm., intervingudes amb l’escriptura dels propis protagonistes.

El diumenge 21 de maig, l’artista Samantha Bosque i el fotògraf Juan Lemus van oferir una visita guiada al públic que va obtenir el ple amb 29 assistents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT