PUBLICITAT

L'IPC cau dues dècimes al mes d'agost, situant-se en l'1,7%

  • Els preus van disminuir el 0,4% en relació al juliol, fixant l'acumulat en el 0,5%
  • Baixa el cost de la roba, calçat i habitatge, mentre que puja el d'esbarjo
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Compres a un supermercat. Foto: TONY LARA

Després de tres mesos d'estabilització de l'economia, que havien situat l'Índex de Preus al Consum en l'1,9%, durant el mes d'agost l'indicador va rebaixar-se i va baixar dos dècimes, situant l'IPC anual en l'1,7%. Així ho va publicar ahir el departament d'Estadística, que també va assenyalar que els preus van disminuir el 0,4% al mes d'agost en relació al mes anterior.Pel que fa a l'IPC acumulat dels primers vuit mesos d'aquest l'any, va situar-se en el 0,5%.

La variació mensual de l'agost, que implica una pèrdua de quatre dècimes, és conseqüència de la disminució dels preus dels grups de la roba i calçat, amb el -0,41% (variació mensual -6,9%), l'habitatge, amb el -0,01% (variació mensual -0,1%), els mobles, amb el -0,02% (variació mensual -0,4%) i transport, amb el -0,02% (variació mensual -0,1%). En canvi, van repercutir positivament l'esbarjo, amb el 0,04% (variació mensual +1,0%) i la restauració, amb el 0,02% (variació mensual +0,3%). Pel que fa a la resta de grups, la seva repercussió va ser pràcticament nul.la.

La inflació subjacent, és a dir, la que es calcula sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos, va mantenir-se a l'agost en el mateix valor registrat al juliol. Així, va reduir-se en tres dècimes la diferència entre l'IPC i la inflació subjacent, que va passar de l'1,9% a l'1,6%, sobretot per la baixada dels preus aquest agost dels productes petroliers, que van registrar unes variacions anuals positives passant del 18,7% al 14,6%.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT