PUBLICITAT

Serrat obrirà la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella

  • El Circ Nacional de Xina, el jazz d'Eliane Elias, el Ballet de Monterrey i els solistes de la Filarmònica de Viena, completen l'oferta
  • Els organitzadors descarten portar una orquestra simfònica per raons pressupostàries
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


16-09-2010serrat
Mora, Ferrer i Escribano durant la presentació de la temporada al Park Hotel, aquest migdia. Foto: ANA / DIANA PÉREZ
El cantautor Joan Manuel Serrat serà l'encarregar d'obrir la Temporada de Música i Dansa el pròxim 23 d'octubre al poliesportiu d'Andorra la Vella. La programació d'enguany contempla cinc actuacions, a l'igual que en l'edició anterior, totes elles ben diferents. El Circ Nacional de Xina, amb una versió de dansa acrobàtica del clàssic Trencanous, és la proposta al voltant de les festes de Nadal, el 22 de desembre. Un cop entrat al 2011, el 19 de febrer hi haurà l'actuació de l'estrella de jazz Eliane Elias. El Ballet de Monterrey actuarà el 18 de març, estrenant així la seva gira per Europa. La Temporada la clourà l'Orquestra Filharmònica de Viena, que en una versió reduïda d'11 membres, que actuarà el 12 de maig. Totes les actuacions es faran al Centre de Congressos, excepte la de Serrat, que serà al poliesportiu. D'altra banda, aquest any es posen a la venda els abonaments per a les cinc actuacions de la temporada. Aquests abonaments, dels quals se'n posaran a la venda 100 unitats, tenen un cost de 125 euros i l'espectador tindrà garantida la mateixa localitat durant la temporada.
Joan Manuel Serrat presentarà el seu darrer treball Hijo de la luz y de las sombras, homenatge al poeta alacantí Miguel Hernández, ja que enguany se celebra el centenari del seu naixement. En aquesta ocasió s'habilitarà l'espai del poliesportiu, d'una banda per a acollir més públic, i de l'altra, perquè el muntatge de l'artista així ho requereix. La seva actuació coincideix amb el segon dia de la Fira d'Andorra la Vella. Les entrades es posaran a la venda la setmana vinent. La darrera vegada que l'artista va venir a Andorra va congregar 1.700 persones. En aquest cas, el poliesportiu d'Andorra la Vella estarà preparat per a uns 2.100 assistents, amb una platea d'uns 500 seients.

El mes de desembre, tot just quan s'enceten les festes de Nadal, el Circ Nacional de la Xina portarà una proposta singular. Es tracta d'una companyia de ballet amb un format diferent al que el públic està acostumat, ja que fan dansa acrobàtica.

La Temporada ha apostat aquesta vegada per un gènere que feia dos anys que no es portava: jazz. Serà de la mà de Eliane Elias, que vindrà acompanyada d'un grup de músics. Aquesta cantant forma part de les jazzwomen de categoria que estan triomfant, com Diana Krall, Nora Jones, Helen Sung o Geri Allen.

També hi haurà l'oportunitat de veure el debut a Europa d'una de les formacions de ballet més prestigioses de Mèxic: El Ballet de Monterrey, que oferirà un programa mixt.

Un grup selecte d'onze músics de la Filharmònica de Viena seran els encarregats de posar el punt final a la Temporada.

Pel que fa a les entrades, es posa en marxa el sistema de venda d'abonaments per donar més facilitats al públic. Com a prova pilot se'n posen a la venda 100 a un preu de 125 euros. Així, els abonaments serveixen per a tot el cicle i els usuaris gaudiran de la mateixa butaca en totes les actuacions. S'han reservat els seients centrals del Centre de Congressos per als abonats.

A més, els preus es mantenen com l'any passat a 30, 25 i 20 euros excepte en el concert de Serrat que canviaran. A més, també s'han unificat els punts de venda i d'aquesta manera els usuaris podran veure quines butaques encara estan lliures i triar en el mateix moment als punts de venda.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha agraït la feina feta per totes les persones que treballen per la Temporada, ja que 'fan possible que sigui una mostra 'de primer nivell''. El director artístic de la Temporada, Josep Maria Escribano, ha explicat que les cinc actuacions reflecteixen l'esperit, els gustos i les preferències del públic.

Pel que fa al cost de la Temporada, aquesta vegada s'estima que s'hi han destinat uns 300.000 euros. BIBM és el patrocinador més important de l'esdeveniment i aporta una quantitat de 141.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT