PUBLICITAT

El Tribunal de Batlles retira a Mateu la condició de funcionària

  • La Batllia dóna la raó al Govern socialdemòcrata després de mig any
  • L'Executiu no prendrà cap decisió al respecte mentre la decisió no sigui ferma
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mateu i l'actual ministre d'Exteriors, Xavier Espot, el dia del traspàs de carteres, el juny de l'any passat. Foto: ANA / MARTA TORT

El Tribunal de Batlles va sentenciar dilluns passat que l'exministra d'Afers Exteriors del gabinet liberal d'Albert Pintat, Meritxell Mateu, no gaudeix de la condició de funcionària. La Batllia dóna la raó així al Govern socialdemòcrata que manté que els actes que consoliden l'estatut funcionarial de l'exministra i que li concedeixen una comissió de serveis són nuls

Els batlles han declarat nuls els actes adoptats per l'anterior Executiu: una primera decisió del 25 de maig de 2005 que reconeixia a Mateu la condició de funcionària i una altra del 26 de maig del 2009 que li concedia una comissió de serveis en virtut de la qual l'exministra ocupa una plaça al Departament d'Esenyament Superior. En la mateixa línia, el Tribunal ha confirmat el rebuig al recurs de reposició interposat per Mateu el desembre passat. Va ser la desestimació d'aquell recurs en via administrativa la que va portar a iniciar el procediment contenciós amb una demanda presentada davant el Tribunal de Batlles el 29 de gener d'aquest any.

Set mesos i mig després, els batlles han desestimat les pretensions de Mateu i han donat la raó al Govern. Amb tot, segons va explicar ahir el portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, en la compareixença posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres, el gabinet socialdemòcrata no prendrà cap decisió sobre aquest afer fins que la sentència no sigui ferma. Bartolomé va recordar que Mateu pot recórrer, si ho estima oportú, la decisió del Tribunal de Batlles davant el Tribunal Superior de Justícia. Si fos el cas, el recurs allargaria encara més el contenciós que manté Mateu amb l'Executiu pràcticament des que els socialdemòcrates van accedir-hi ara fa gairebé un any i mig.

Bartolomé no va voler entrar a valorar el contingut de la sentència, però va mostrar la satisfacció del Govern per la decisió que avala els posicionament socialdemòcrates: "L'accés a la funció pública ha de ser per les vies reglades, nosaltres defensàvem que aquest cas no s'ajustava a les normes i el Tribunal ha donat la raó al Govern".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT