PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’esbart lauredià representa l’espectacle ‘Dotze mesos’

La funció recull balls tant de la tradició andorrana com catalana

Per El Periòdic

L’esbart lauredià en un moment de la representació, ahir.
L’esbart lauredià en un moment de la representació, ahir. | ANA / J.R.
L’Esbart Laurèdia va celebrar ahir a la tarda el tradicional espectacle de les seccions infantils i juvenils de l’agrupació, a l’Auditori Claror de la parròquia laurediana. En aquest context, van representar l’espectacle Dotze Mesos, nom amb què s’ha batejat la representació que va servit per tancar la temporada dels més petits de l’esbart de la parròquia laurediana, va destacar ahir l’ANA. En total, la funció va acollir 13 balls, que van permetre a l’espectador apropar-se a la realitat de les danses populars lligades a diferents indrets de la cultura catalana i andorrana, gràcies a un recorregut pels diferents mesos i estacions de l’any.

El director de l’agrupació, Jaume Torra, va destacar que la meitat de les coreografies que es van interpretar aquest diumenge són noves i va assegurar que «hi ha moltes danses que ja teníem que les hem adaptat a un mes de l’any, però ens vam adonar que no teníem cap ball representatiu de Quaresma o Setmana Santa».
Així mateix, Torra, també va indicar que un dels objectius principals d’aquest tipus d’espectacle és «donar a conèixer les nostres tradicions i que els petits puguin entendre el que fan i perquè ho fan», ja que la funció pedagògica «sempre és una de les prioritats». 
 
Els integrants de l’esbart lauredià tenen entre quatre i 14 anys i van donar vida diferents danses tradicionals  com la Moixiganga, Quaresma, el Ball de nans, entre altres, mitjançant els diferents mesos de l’any com a fil conductor.

Un centenar d’espectadors / En total, més d’un centenar de persones van acudir ahir a veure l’espectacle que va oferir l’esbart lauredià. Amb aquesta representació, l’esbart es va acomiadar de la temporada d’enguany.  

En un altre context, cal destacar que la funció ‘Humor i dansa’ del cos de dansa es va posposar fins al pròxim mes de novembre. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT