PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital destina 118.000 a euros a projectes culturals ‏

El comú inverteix 57.550 euros en entitats i festes majors

Per El Periòdic

Un assaig de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella al Centre Cultural de la Llacuna
Un assaig de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella al Centre Cultural de la Llacuna | MARICEL BLANCH
El Comú d’Andorra la Vella destina 118.000 euros a subvencionar projectes culturals de la parròquia, va detallar ahir la corporació local en un comunicat. L’any passat, per primer cop, va invertir diners en entitats considerades d’interès públic. Aquest és el cas de l’Esbart Dansaire, la Gresca Gegantera, l’Associació de Fallaires i l’Orfeó Andorrà. Enguany, les tres primeres entitats han rebut una subvenció a través d’un conveni. En concret, l’Esbart n’ha obtingut 26.300 euros, la Gresca Gegantera 14.000 euros, l’Associació de Fallaires 6.650 euros. A més, també a través d’un conveni, el comú ha subvencionat el Festival Internacional Andorra Sax Fest amb 13.500 euros. 
 
D’altra banda, el comú ha invertit 57.550 euros en entitats culturals d’Andorra la Vella o festes majors de la parròquia a través de la convocatòria general, que es publica al BOPA. És en aquesta partida a través de la qual s’ha subvencionat aquest any l’Orfeó Andorrà. En detall, aquesta entitat ha rebut 16.000 euros. De fet, des del govern parroquial destaquen que és la que rep un import més elevat de la convocatòria «per garantir-ne el funcionament i desenvolupar el programa previst d’activitats». 
 
Altres subvencions / Una altra ajuda destacada de la convocatòria general és la que s’ha destinat a l’Aplec de la Sardana, que ha obtingut 14.200 euros. Aquests diners serviran per finançar l’aplec, que tindrà lloc el 24 i el 25 de juny, així com diferents ballades que es realitzaran al llarg de l’estiu.
 
Així mateix, rebran suport de l’administració local a través de la convocatòria general la colla castellera (1.500 euros), Cine Club les Valls (3.000 euros), la Societat Andorrana de Ciències (1.200 euros), Àgora Cultural Societat Andorrana de Ciències (1.200 euros), Associació d’Àmics d’Orgue (4.000 euros), i l’Associació de Dansa Espanyola Alendoy Flamenco (1.500 euros), entre d’altres.

Per contra, el comú va desestimar la demanda de subvenció de la Companyia Liquid Dansa i de l’Associació Cultural Amics de Mozart.

Suport a les festes majors / A banda de les entitats, també han rebut finançament les festes majors de barris. Aquest és el cas de la festivitat que té lloc al Puial que ha obtingut una ajuda de 5.500 euros, així com la de la Margineda, a la qual s’han destinat 2.000 euros, va detallar el comú. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT