PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’Esbart Dansaire ofereix el Festival de Ball de Primavera

Totes les seccions del grup representen diferents danses

Per EL PERIÒDIC

L’Esbart Dansaire durant l’actuació d’ahir.
L’Esbart Dansaire durant l’actuació d’ahir. | EMILIO PRENAS
L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va representar ahir el Festival Ballem per Primavera, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Les tres seccions de la formació dansaire van tornar a ser les protagonistes dels balls.

El festival el va obrir el cos de dansa amb el Ball de la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts i el va tancar amb les Danses del Vallés. El grup d’infantils A van ballar El patatuf, El ballet del rotlletó, El petit moliner i el ball francès, mentre que els infantils B van representar El ball de cintes de les Presses, L’hereu Riera, el Bedriol, i els Nans nous de Berga. Finalment, el cos juvenil de l’esbart va representar La quadrilla de Granollers, la Bolangera, Les majorales d’Ulldemolins, La morisca de Gerri de la Sal, el ball pagès i la masurca i l’Arlesiana.

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va ser fundat l’any 1981 i es dedica a la recerca de danses andorranes i a recuperar tradicions per portar-les a l’escenari. L’Esbart actua el primer diumenge d’agost, en motiu de la Festa Major, amb El ball del Contrapàs, i la nit de Sant Joan interpreta el Ball de bruixes a la plaça Guillemó, abans de l’encesa de la foguera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT