PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor als 72 anys el gastrònom i promotor Joan Berenguer

Col·laborador d’EL PERIÒDIC, va impulsar la Mostra Gastronòmica

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de Berenguer.
Imatge d’arxiu de Berenguer. | TONY LARA
El gastrònom i promotor d’iniciatives relacionades amb la bona cuina, Joan Berenguer, ha mort aquest cap de setmana a l’edat de 72 anys a conseqüència d’una malaltia. Berenguer feia dies que es trobava ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i va traspassar diumenge al vespre. 
 
El reconegut gastrònom va ser col·laborador d’EL PERIÒDIC durant més d’una dècada, escrivint una secció setmanal dedicada a la gastronomia i al vi. En aquest rotatiu també es va encarregar de coordinar l’especial gastronòmic Amb molt de gust,que es publicava el mes de novembre, dedicat a temes gastronòmics i vinícoles relacionats amb les festes nadalenques. 

També va produir i presentar durant una dècada el programa Bon profit a RTVA, primer en format radiofònic i, més endavant, també per a la televisió. També va posar en marxa el bloc Gastromania,  arts i oficis del bon menjar i beure.

Berenguer va posar en marxa, l’any 1992, la primera edició de la Mostra Gastronòmica d’Andorra, que encara se celebra a Ordino, i l’any 1993 va assentar les bases de les Jornades de Tardor de Cuina Andorrana, que van ser tot un referent gastronòmic. 

Berenguer, que es va instal·lar al Principat l’any 1972, es dedicava a la promoció i participació de la majoria de mostres i trobades gastronòmiques d’intercanvi amb restauradors i xefs de fora d’Andorra.

La missa funeral per acomiadar el gastrònom i amant de la cuina Joan Berenguer tindrà lloc avui a les onze del matí a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT