PUBLICITAT

Dificultat entre els cònsols per a unificar criteris competencials

  • L'aposta pel parroquialisme front una visió nacional, principal escull
  • Bartumeu tornarà a asseure's avui amb els representants comunals
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, fotografiant els homòlegs escaldencs, ahir a la tarda. Foto: TONY LARA

Els cònsols de les set parròquies es van reunir ahir a la tarda per tal de treballar la reforma de la llei de delimitació de competències comunals, un tema que avui serà l'eix central de la segona trobada entre el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i els representants comunals. Tot i que fins avui no se sabrà quina és exactament la postura dels cònsols, diferents fonts van afirmar a la sortida de la reunió que encara hi ha dificultats a l'hora d'unificar criteris, en aquest cas a causa dels diferents graus que es donen entre aquells que són més partidaris de mirar en clau nacional, com el cas d'Escaldes-

Engordany, i aquells que continuen apostar per fer més forts els feus parroquials.

La reunió dels cònsols d'ahir va començar amb una hora de retard i es va desenvolupar al Comú d'Encamp des de els quatre de la tarda Segons va explicar el portaveu dels cònsols, Enric Casadevall, després de la primera reunió mantinguda amb el cap de Govern el passat 29 de juny, els mandataris parroquials havien d'unificar criteris pel que fa als catorze punts de l'article quart de la Llei de delimitació de competències. En aquell moment, el cònsol canillenc ja va declarar que entre les catorze obligacions que enumera la Llei, la més problemàtica és la catorzena, doncs és "una porta oberta a què les competències que no estan definides les pugui dur a terme l'administració central o les parroquials".

Segons el catorzè punt, els comuns han d'encarregar-se de "la realització de qualsevulla activitat i prestació d'altres serveis públics que siguin adients per a la satisfacció de les necessitats i interessos de la comunitat parroquial".

CONTINUÏTAT A LA FEINA FETA Bartumeu va reunir-se ahir a finals de juliol amb els cònsols majors de les set parròquies, acompanyat pel ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, el d'Economia i Finances, Pere López, i el d'Interior, Víctor Naudi, per reprendre l'anàlisi de la Llei de delimitació de competències als comuns, una trobada en què es va incidir en la necessitat d'unificar les prestacions que els ciutadans reben de les diferents administracions.

Segons va informar el Govern aleshores, a la reunió es va continuar fent "el repàs de les 14 competències contemplades a la Llei de delimitació de competències als comuns", centrant-se en "diversos plantejaments en temes relacionats amb la unificació de les prestacions que els ciutadans reben dels comuns", amb la voluntat d'evitar les esmentades diferències. En aquest sentit, "el convenciment unànime és que cal canviar la situació actual", segons el Govern. Amb la reunió d'avui, Govern i comuns continuaran treballant en una matèria clau per al futur del país, doncs la qüestió de les transferències també serà motiu de debat posterior. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT