PUBLICITAT

Canillo baixa el pressupost en dos milions d'euros

PEPA GALLEGO
CANILLO

Periodic
Consellers i cònsols, en una sessió del consell del comú. Foto: TONY LARA

Gairebé dos milions d'euros (1.995.629) és la reducció del pressupost que va aprovar ahir el consell del comú de Canillo. Així doncs, dels poc més de 14 milions del pressupost inicial s'ha quedat en 12.215.997 euros. És el segon any que Canillo redueix en una quantitat semblant el pressupost per poder arribar al final d'any en un equilibri als comptes. La partida que s'ha vist més reduïda ha estat la de l'amortització del préstec, segons va explicar la consellera de Finances, Dolors Cabot, qui va dir que s'ha negociat amb els bancs una ampliació del temps per poder pagar una quota més baixa, i que fins i tot aquest any no es pagarà dita quota.

Una altra de les partides que s'han tocat en el pressupost és la del Prat del Riu, que donat el retard per problemes que estan sortint amb l'empresa constructora i el departament de Medi Ambient, el comú ha decidit que en lloc de què l'obra s'acabi al 2011 com estava previst sigui un any després, amb la conseqüent reducció de les partides plurianuals.

Per part de l'oposició, Xavier Riba va criticar que la despesa "de funcionament sigui pràcticament el doble que la partida d'inversió", va dir. En aquest sentit, Cabot va explicar que s'estudiaran mecanismes per mentalitzar una millor gestió interna pel que fa a la despesa de funcionament.

ENSISA TANCARÀ SENSE BENEFICIS
Pel que fa al tancament de temporada d'estiu d'Ensisa, el cònsol major, Enric Casadevall, es va mostrar moderadament satisfet amb el resultat de 242.000 euros d'ingressos, un 1,4% més que l'any anterior. A aquesta partida falta restar les despeses de funcionament, que segons va preveure Casadevall encara tindran un saldo negatiu de més de 10.000 euros. "Cal saber que Ensisa no és una empresa privada, si no tancaria, sinó que hem de treballar per promoure el turisme en la parròquia", va dir el cònsol canillenc. Pel que fa als Park de Soldeu d'aquest estiu ha comptat amb 52.000 forfets, el 21% més que l'any passat, i el Golf ha comptat amb 14.000 entrades, el 40% més que el 2009. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT