PUBLICITAT

La nova oficina de turisme del Pas supera les 6.000 visites a l'estiu

  • Els turistes realizen majoritàriament demandes sobre rutes senderistes
  • La caseta de Sant Julià rep 2.398 entrades, el 33% menys que fa un any
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
L'edifici de la nova oficina de turisme del Pas de la Casa. Foto: EL PERIÒDIC

Els dos punts d'informació turística situats a l'entrada del país presenten balanços molt desiguals pel que fa al balanç de visites durant l'estiu. L'oficina de turisme del Pas de la Casa, pròxima a la duana francoandorrana i que va inaugurar instal.lacions el passat juny d'aquest any, va superar les 6.000 visites durant els mesos de juliol i agost. Per la seva part, la caseta de Sant Julià de Lòria instal.lada només arribar a la duana hispanoandorrana va rebre 2.398 visites en el mateix període.

Aquestes 2.398 visites de l'oficina laurediana representa una disminució del 33,11% en relació al nombre de visitants que van sol.licitar informació durant el mateix període de l'any passat. Llavors ho van fer, durant els mesos de juliol i agost, 3.585 persones. Especialment dolent va ser aquest juliol, que va rebre el 50% menys de turistes que el mateix període de fa un any (637 per 1.269).

Aquestes dades, però, contrasten amb les de l'oficina de la plaça Laurèdia, al centre de la vila, que va incrementar les visites al juliol i agost el 10 i el 21% respectivament. Finalment, pel que fa a la nova pantalla tàctil de la placeta de Francesc Cairat, va atendre 1006 consultes durant l'estiu.

Tornant a la nova caseta de turisme del Pas de la Casa, de les 6.074 visites rebudes, 3.223 van ser durant l'agost i 2.851 al juliol. Al juny les visites van ser 2.081. Pel nacionalitats, pràcticament la meitat eren de procedència francesa, seguit dels espanyols i dels anglesos.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT