PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La representant dels assalariats a la CASS rebutja pujar la cotització

Mireia Ramos considera que primer cal posar un límit a la despesa sanitària

Per E. J. M.

La façana de l’edifici de la CASS.
La façana de l’edifici de la CASS. | ÀLEX LARA
La representant dels assalariats en el Consell d’Administració de la CASS, Mireia Ramos, ha expressat el seu rebuig a la proposta de doblar les cotitzacions fins arribar als 24 punts. Ramos ha assegurat que «ens hi neguem», ja que argumenta que «abans s’ha de posar un límit a la despesa sanitària». En cap cas, la representant dels assalariats defensa «retallades» al sistema sanitari, sinó que adverteix que hi ha «gent que n’abusa».
 
Ramos ha admès que les cotitzacions s’hauran d’augmentar, però demana que abans de prendre cap decisió al respecte s’actuï en la sanitat. «Som conscients que a d’altres llocs cotitzen el doble, però tenen límits en la sanitat». Ramos es refereix a l’abús de les visites i les proves mèdiques, quan hi ha d’altres sistemes sanitaris que limiten la quantitat de proves que es poden realitzar en un període de temps concret. «Hi ha gent que es fa una radiografia cada setmana, i l’Hospital serveix de residència».
 
Amb tot, la representant a la CASS considera que s’ha de veure com quedarà el nou conveni que han de pactar la CASS i el Col·legi de Metges, i també el camí que emprèn la reforma sanitària. Ramos es pregunta si a l’hora que augmenten les cotitzacions també ho faran, proporcionalment, els salaris i els lloguers dels habitatges. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT