PUBLICITAT

Encamp

Encamp demana que s’aclareixi quan és gratis el Túnel d’Envalira

Torres entén que quan el port està tancat el peatge no s’ha de pagar

Per EL PERIÒDIC

Els cònsols major i menor d’Encamp, Jordi Torres i Esther París, durant la Sessió de Comú, ahir.
Els cònsols major i menor d’Encamp, Jordi Torres i Esther París, durant la Sessió de Comú, ahir. | ANA/M.F.
Els consellers de Liberals d’Andorra + Independents, a l’oposició del Comú d’Encamp, van preguntar ahir  sobre la gratuïtat de Túnel d’Envalira quan el port d’Envalira està tancat. Jordi Troguet va comentar que últimament hi ha hagut declaracions contradictòries entre el cap de Govern i el ministre d’Ordenament Territorial sobre quan és gratuït. 
 
El conseller liberal va considerar que el «comú té la suficient competència per exigir aquesta gratuïtat» i va reiterar que es tracta d’una «discriminació» que els residents del Pas de la Casa hagin de pagar l’únic túnel amb peatge del país. Troguet, que va fer aquestes manifestacions durant la sessió de consell de comú celebrada ahir, va tornar a posar sobre la taula el rescat de la concessió del Túnel. 
 
El cònsol major encampadà, Jordi Torres, va recordar a Troguet que aquest és un tema competència del Govern i el va convidar a traslladar l’assumpte al Grup Parlamentari Liberal perquè entrin una pregunta a Sindicatura. Amb tot, el cònsol va afirmar que no descarta fer gestions al davant de l’Executiu per saber quina és la situació, i va afirmar que entén el «neguit de la ciutadania» i que quan el port està tancat «el túnel hauria de ser gratuït», informa l’ANA.
 
Des de l’altre grup de l’oposició, el conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents Pere Marsenyach va afegir que si es pot demanar una millora s’hauria de fer.
 
D’altra banda, durant la sessió també es va acordar adjudicar, per un import de 87.000 euros, la construcció de l’aparcament a la Prada de Moles, amb una capacitat per a uns 150 vehicles. La intenció és que el pàrquing estigui operatiu abans de l’estiu per «donar servei no només a la zona esportiva» sinó també «al veïnat», en una zona on manquen places d’aparcament.
 
Passeig de Mojácar / En la sessió d’ahir també es va aprovar licitar el concurs per a una nova fase del passeig de Mojàcar, que s’afegirà a la que ja es troba en marxa. El nou tram (entre el pont del 14 de març i les Bons) forma part de l’itinerari cultural les Bons, el Tremat, Encamp i la Mosquera. L’obra començarà aquest any però no s’acabarà fins al primer semestre de l’any que ve ja que es tracta d’una fase més complexa que la que ja s’està duent terme, perquè hi ha més barreres arquitectòniques, com escales, segons va especificar Torres. 
 
El cònsol va especificar que també s’ha decidit embellir un tram de la vorera el carrer Bonavista que dona accés al Funicamp, una intervenció que s’aprofitarà també per adequar una zona d’esbarjo amb una font i uns bancs. La intervenció costarà 42.000 euros. També s’ha decidit soterrar els contenidors de la placeta de Sant Miquel, alguns situats a prop de les escoles i millorar les grades i els lavabos del circuit de gel de Pas de la Casa. 
 
Quant al soterrament de l’accés al Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (Cramea), a les instal·lacions de Sud Ràdio, el cònsol major va avançar que es valora quin sobrecost pot tenir respecte del projecte inicial, d’uns 600.000 o 700.000 euros, que es calcula sobre el 10%.
 
Finalment, al comú es va anunciar que el mes que ve es posarà en marxa la targeta per als aparcaments E-Park que, de moment, només serà compatible amb Escaldes-Engordany. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT