PUBLICITAT

La Fira del Bolet d'Arinsal premiarà el millor boletaire

  • L'acte també avaluarà el fong trobat de més pes i el de millor disseny
  • Vuit restaurants d'Arinsal i d'Erts oferiran menús amb aquest producte
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Degustació, en una fira del bolet. Foto: TONY LARA

La Fira Mercat del Bolet d'Arinsal s'inicia avui i comptarà per primera vegada amb un concurs boletaire, que premiarà el millor boletaire, el bolet amb més pes i el bolet de disseny. Els participants tindran quatre hores per sortir al bosc a collir bolets i avui a la una del migdia es farà l'entrega de premis, que seran simbòlics.

A més a més, com en les dues altres edicions, hi haurà un mercat on s'hi podran trobar diferents punts de venda amb tot tipus de bolets, frescos, secs, en conserva i productes derivats. Serà a la placeta de l'Hostal Pobladó, situat davant del telecabina. D'altra banda, vuit restaurants d'Arinsal i d'Erts oferiran durant el cap de setmana menús elaborats amb aquest producte, i segons va manifestar Joan Berenguer, coordinador de la Fira Mercat del Bolet, es tracta de la "plana major" de la restauració. Per la seva part, Toni Corominas, president de l'Associació Promoció Turística d'Erts Arinsal (Aptae), va manifestar que cal consolidar la fira com un dels esdeveniments que tenen lloc a Arinsal durant l'any. Amb això es pretén "desestacionalitzar" aquesta zona, és a dir, atreure el turisme no només durant els mesos d'hivern.

El fet de fer coincidir la fira amb la diada de Catalunya és intencionat, per tal que el pont de la festivitat catalana afavorís l'afluència. El conseller de Turisme de la Massana, David Baró, va destacar que la clau de l'èxit per atreure el turisme és fer un esforç entre el sector públic i el privat. L'any passat, en la segona edició de la fira es van vendre uns 400 quilos de bolets frescos.

Baró també va indicar que des del Comú es treballa per anar creant atractius turístics a la parròquia en un moment desfavorable, turísticament parlant. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT