PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’Institut de Drets Humans, contra Martín Blas i Barroso

L’entitat es presenta com acusació popular contra els agents de seguretat

Per EL PERIÒDIC

Façana de la seu central de BPA.
Façana de la seu central de BPA. | TONY LARA
L’Institut de Drets Humans d’Andorra (IDHA) ha presentat una querella criminal contra Marcelino Martín Blas i Celestino Barroso, agents dels cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol. La demanda presentada per l’IDHA, com acusació popular, denuncia Martín Blas i Barroso per «la comissió dels delictes de coaccions, xantatge, extorsió i tots aquells altres que es puguin derivar de la investigació dels fets denunciats (articles 139, 142 i 207 de la Llei Qualificada del Codi Penal)», segons va informar ahir la presidenta de l’ens, Elisa Muxella. La querella es va interposar ahir a la justícia.

L’IDHA ha decidit comparèixer  en la causa «en defensa del Drets Humans (dret a la llibertat, a la seguretat i al patrimoni entre altres) dels possibles perjudicats que presumptament s’haurien vulnerat pels querellats, pels fets objecte d’investigació en les abans esmentades diligències», argumenta. A més, l’IDHA considera que, en personar-se com acusació popular, «també defensa la protecció de la sobirania i integritat de l’Estat andorrà».

El comissari de la policia espanyola Marcelino Martín Blas i l’agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya, Celestino Barroso, haurien amenaçat un dels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra, Higini Cierco, perquè els facilités les dades bancàries de la família Pujol a BPA. Cierco ho va declarar l’estiu passat durant la compareixença davant de la batlle instructora del cas BPA, que en ser coneixedora dels fets, va obrir una investigació paral·lela.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT