PUBLICITAT

Panayotou: "M'agradaria fer un repte solidari a Andorra"

  • L'ultrafondista ha arribat aquest dimarts a la tarda a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, després de córrer 71 quilòmetres
  • Des de que va començar a córrer als 30 anys ja ha fet vuit reptes solidaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


 L'ultrafondista Alexandra Panayotou ha arribat aquest dimarts a la tarda a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, després de córrer 71 quilòmetres. Panayotou ha sortit des de Sort a punta d'alba, i ha passat pel port del Cantó, Adrall, la Seu d'Urgell, Sant Julià de Lòria, fins arribar a la capital, on ha estat rebuda per la cònsol major, Rosa Ferrer. Durant l'últim tram del recorregut el cònsol menor i conseller d'Esports, Josep Vila, ha acompanyat la corredora i també s'han afegit altres esportistes del Principat. Panayotou, que fa una cursa solidària de 1.000 quilòmetres de recorregut pels Pirineus, des de Sant Sebastià fins a Girona, ha dit que li agradaria fer un repte solidari centrat únicament en les muntanyes del Principat. La corredora ha rebut un obsequi de mans dels cònsols.
Panayotou va néixer a Irlanda, va créixer a Grècia i viu a Barcelona des de l'any 2003. Des de que va començar a córrer als 30 anys ja ha fet vuit reptes solidaris, entre els quals, el Camí de Santiago de Compostel·la corrent l'any 2008. L'últim repte solidari que va fer va tenir lloc al centre comercial La Maquinista de Barcelona. En aquesta ocasió, el centre va disposar d'un circuit d'1,4 quilòmetres i per cada volta que ella o qualsevol atleta feia, el centre ha donat un euro, a favor de l'esport adaptat.

Pel que fa a la cursa que està fent en aquests moments, l'Ultra Pyrene, va començar el passat 1 de setembre. La intenció és arribar a Girona el pròxim dia 12. En total es faran unes dotze etapes, amb una mitjana diària de 80 quilòmetres. Com a detall, l'atleta ha agafat aigua de la platja de la Concha de Sant Sebastià, i la desarà a Cadaquès, com a símbol d'unió entre els dos mars, el Cantàbric i el Mediterrani.

Més enllà d'aquest gest simbòlic, Panayotou recapta diners per a la Federación ASEM (unió d'associacions de persones afectades per patologies neuromusculars) amb la venda de samarretes dels seu repte. L'atleta surt aquest dimecres, Dia de Meritxell cap a Planoles. Les següents etapes aniran fins a Sant Joan de les Fonts, Figueres, Cadaqués i Girona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT