PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El novembre registra un 14% més de visitants que fa un any

El nombre de turistes del mes de novembre arriba als 516.375

Per EL PERIÒDIC

Turistes passegen pel carrer de la Unió.
Turistes passegen pel carrer de la Unió. | MARICEL BLANCH
El nombre de visitants del mes de novembre arriba als 516.375, el que representa un augment del 14,2% respecte al mateix mes de l’any anterior. D’aquests, la majoria –361.353, el 70%– són excursionistes mentre que 155.022 (el 30%) són turistes, segons indiquen les dades facilitades ahir pel Departament d’Estadística. Respecte al mateix mes del 2015, el volum d’excursionistes s’incrementa un 17,9% i el de turistes un 6,3%. Durant els darrers dotze mesos –de novembre 2015 a novembre 2016–, han visitat el Principat gairebé 8 milions de persones, un 2,6% més respecte el mateix període de l’any anterior quan el varen visitar gairebé 7,8 milions.

Si desglossem les xifres per nacionalitats, presenten una variació positiva d’un 6,2% els francesos, d’un 20% els espanyols i d’un 16,9% els visitants d’altres procedències.

Quant a les característiques socioeconòmiques d’aquests visitants cal destacar que el 33% va manifestar que venia al país en parella, mentre que un 30% ho feia en família, un altre 12% va viatjar amb amics. El motiu general dels visitants per venir al Principat són les compres (52%), seguit per visitar el país en general (24%) i com a tercera opció, l’oci cultural (9%). El motiu principal de visita difereix dels turistes als excursionistes. Mentre que pels excursionistes el principal motiu són les compres (64%, un 12% superior a la mitjana) i com a segona motivació visitar el país (20%), els turistes tenen com a principal motiu visitar el Principat (42%), seguit de l’oci cultural (21%), les compres representen només el 6%.

La pernoctació mitjana per a aquest mes de novembre es va situar en dues nits per persona, la qual cosa també suposa un increment respecte del mateix mes de l’any anterior quan era d’1,8. Un 83% dels turistes van pernoctar en un hotel, aparthotel o apartament turístic, mentre que un altre 15% ho va fer a casa d’amics, familiars o a la pròpia, i un 3% va escollir altres modalitats com pot ser el càmping. Per categories, els establiments turístics més escollits són aquells que tenen quatre estrelles, amb un 40%, seguit dels que en tenen tres, amb un 32%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT