PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El FeMAP Social celebra la seva segona edició

El projecte vol acostar la música als col·lectius en risc d’exclusió

Per El Periòdic

El  Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tornarà a repetir, aquest 2017, el projecte FeMAP Social, per acostar la música als col·lectius amb risc d’exclusió. Serà en la segona edició d’aquest programa, i en la setena edició del festival, que es consolida com a referent de la música antiga a nivell europeu. El desenvolupament del projecte solidari es va acordar divendres passat a la reunió del Consell Social, que es va realitzar a Puigcerdà amb alguns dels seus membres.
 
Segons les línies a seguir, el FeMAP Social es repetirà el 2017 després de l’èxit de l’edició anterior amb nous músics i participants, tot i que en un format molt similar. Concretament, continuaran tant els tallers, com els concerts a domicili, amb una molt bona acceptació dels centres participants, que ja han demanat tornar-ne a formar part. Entre aquests, equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, malalties mentals i gent gran.
D’aquesta manera, el FeMAP continua tirant endavant, conjuntament amb el Conservatori de Música dels Pirineus, la seva vessant més social, de servei públic i d’implicació de tots els col·lectius amb la música antiga, amb l’objectiu d’aprofitar aquest vehicle com a element de cohesió social i aprenentatge musical integrador.
 
En la seva primera edició, el FeMAP Social va desenvolupar 15 concerts a domicili a col·lectius que no tenien possibilitat de desplaçar-se al lloc on es realitzaven els concerts. De manera complementària, es van organitzar tallers preparatoris per a aquells grups de persones que sí que podien moure’s, però que necessitaven una preparació específica.
 
Membres integrants / El Consell Social del FeMAP està integrat per l’alcalde de Guardiola de Berguedà i monitor del Taller Coloma d’Avià, Josep Lara; la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de la Seu d’Urgell, Anna Vives; la directora de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i directora adjunta del Conservatori de Música dels Pirineus, Sònia Lanau; la regidora de Cultura d’Alp i logopeda, Fàtima Zanbot; la regidora de la Pobla de Segur i tècnica en educació infantil i educació especial, Susagna Cabré; la regidora de Cultura de Berga i musicoterapeuta, Mònica Garcia, i la responsable del programa FeMAP Social, educadora social i pedagoga, Gemma Guàrdia.
 
El FeMAP Social, per acostar la música als col·lectius amb risc d’exclusió. D’aquesta forma, l’esdeveniment es consolida com a referent de la música antiga a nivell europeu. El desenvolupament del projecte acordat divendres passat a la reunió del Consell Social es va realitzar a Puigcerdà amb alguns dels seus membres.
 
Segons el que s’ha acordat, el FeMAP Social es repetirà el 2017 després de l’èxit de l’edició anterior amb nous músics i participants, tot i que en un format molt similar.
PUBLICITAT
PUBLICITAT