PUBLICITAT

L'estació de Feda de Grau Roig, a punt per rebre l'alta tensió

  • La línia provinent de França, de 225 kV, permetrà triplicar la potència instal.lada
  • Un cop enllestits els tràmits administratius, caldran sis mesos per a la seva posada en marxa
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Les noves instal.lacions de l'ETR de Grau Roig. Foto: ANA / A. R.

L'Estació Transformadora i Repartidora (ETR) Grau Roig de Feda es troba ja en fase de proves i assajos, un cop s'ha acabat l'obra civil, la instal.lació dels equips i el seu connexionat. Un cop s'hagin enllestit els tràmits administratius --encara en curs-- per a l'arribada de la primera línia de 225 kV provinent de França, en sis mesos ja podrà entrar en funcionament.

Segons va explicar Marc Calvet, cap d'Alta Tensió de Feda, la posada en funcionament d'aquesta subestació transformadora i repartidora de la primera línia d'alta tensió de 225 kV provinent de França "ens permetrà quasi triplicar la potència instal.lada i garantir els subministrament elèctric futur segons el creixement de la demanda energètica del país, evitant així possibles saturacions o sobrecàrregues de les línies actuals".

Calvet va assegurar, en declaracions a l'ANA, que es tracta "d'una infraestructura estratègica per a Feda, ja que serà una de les fonts principals de subministrament elèctric a la xarxa d'alta tensió, i permetrà optimitzar la seva transformació i distribució, així com cobrir la possible demanda energètica que tinguem a a la part nord-est del país".

TECNOLOGIA PUNTERA
Calvet va subratllar que l'ETR de Grau Roig utilitza una de les tecnologies més punteres a Europa. D'entre totes aquestes noves tecnologies va destacar els blindats, que permeten minimitzar l'espai el 60% respecte a la tecnologia clàssica. Però segurament els equips més vistosos i els que van requerir més treballs en el moment del seu trasllat i instal.lació van ser els dos transformadors de potència de tecnologia trifàsica, que són dels més grans del continent.

Aquests equips, tot i que són més cars que els convencionals, "donen fiabilitat i seguretat", va assenyalar Calvet. La inversió aproximada ha estat de 25 milions d'euros, en una superfície de 7.200 metres quadrats i un perímetre de 379 metres.

El cap d'Alta Tensió de la parapública va insistir que "s'han fet molts esforços, duplicant els equips de protecció i seguint al màxim els criteris de seguretat tant en l'equip elèctric com en l'obra civil". A més, s'ha treballat per minimitzar l'impacte visual de la instal.lació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT