PUBLICITAT

L'Escola Andorrana inicia el curs amb més alumnes que fa un any

  • Les inscripcions d'última hora permetran superar els 4.160 escolars
  • El Lycée també creix i pràcticament arriba als 1.500 estudiants a la capital
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

El sistema d'ensenyament andorrà gaudeix de bona salut pel que fa a les inscripcions d'alumnes. Si fa un any va ser l'únic sistema que va créixer, concretament el 3,95% respecte al curs anterior, la tendència per aquest any és que es mantindrà l'augment. Segons va informar el president de l'Associació de Pares de l'Escola Andorrana, Josep Vilaplana, a principi d'estiu el nombre d'inscrits per a aquest 2010-2011 era una mica inferior al curs anterior, que va tenir 4.160 estudiants, però "hi havia molta gent indecisa i s'han produït moltes inscripcions d'última hora que permetran que comencem el curs una mica per sobre".

La satisfacció pel nombre de famílies que opten pel sistema an- dorrà, però, no fa minvar el treball de l'Apaea per millorar la qualitat del sistema d'ensenyament. Aquest divendres passat van reunir-se per primera vegada amb la nova secretària d'Estat d'Educació, Dolors Carmona, per establir una primera presa de contacte i exposar les seves queixes. Així mateix, van demanar al ministeri tenir un paper més important a l'hora de prendre decisions relacionades amb l'educació, "volem tenir més participació i realitzar menys gestions administratives", va manifestar el màxim representant de l'Apaea.

Segons va explicar Vilaplana, "hem reprès reivindicacions antigues com els menús per al.lèrgics als menjadors escolars o la millora d'algunes infraestructures". En aquest darrer aspecte van demanar tenir més informació sobre la nova ubicació de les noves escoles de Canillo i van exposar la seva preocupació per la saturació de les escoles andorranes d'Escaldes-Engordany i de Santa Coloma, que en aquest darrer cas ha comportat que un centenar d'estudiants hagin d'anar a Ciutat de

Valls. "Esperem que sigui provisional", va opinar Vilaplana, que va justificar la situació pel "fort creixement" que està tenint l'ensenyament andorrà: "pitjor seria saturar el centre". Tot i l'augment d'escolars, però, el president de l'Apaea va assegurar que els recorreguts del transport escolar són els adients per a les necessitats de les famílies. Vilaplana va informar que aquest dijous van mantenir una reunió amb representants de les empreses de transport per escoles i que "tot arrencarà amb certa normalitat".

EL LYCÉE TAMBÉ CREIX
Un centre escolar que també gaudeix de bona salut és el Lycée d'Andorra la Vella. El president de l'Associació de Pares d'Alumnes del Lycée, Olivier Muñoz, va assegurar que el curs comença amb un increment d'alumnes, que ja s'aproximen als 1.500. Davant aquesta situació, les famílies confien que avanci més ràpidament la construcció del Lycée d'Encamp, que ha de permetre descongestionar el de la capital. Tindrà 600 places i obrirà les portes el curs 2012-2013.

Com a novetats d'aquest nou curs escolar, Muñoz va informar que per primera vegada els alumnes podran escollir el portuguès com a tercera llengua estrangera. A més, tot i que sense avançar molts detalls, el representant de les famílies del centre francès va informar que des de l'associació s'està treballant en un projecte perquè "els alumnes puguin aprendre més idiomes". D'altra banda, Muñoz va expressar la seva satisfacció per l'èxit del curs anterior, en què "el 90% dels alumnes del batxillerat francès van aprovar les proves del bac", per accedir a la universitat del país gal. Quant al transport escolar, també va informar que no hi hauria canvis, pel bon funcionament de l'any passat, "tenim sis o set autobusos que deixen fins a mil nens al mateix moment a l'entrada del Lycée", va recordar Muñoz. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT