PUBLICITAT

Carretera poc fina, però segura

  • La N-145, en obres fins al 2012, no ha registrat cap accident mortal en els últims tres anys
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Provisional Els cons indiquen les obres a la carretera N-145. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els sots i els pedaços a la N-145, que enllaça la Seu d'Urgell i Andor- ra, són evidents i fan necessari, com a mínim, que es reasfalti la calçada. Les obres en curs, que finalment està previst que s'enllesteixin l'any 2012, segons la nota que va enviar el Ministeri de Foment espanyol al Govern andorrà, són igualment necessàries per millorar la comunicació entre els dos Estats veïns. Ara bé, més enllà dels inconvenients que ocasionen els treballs --senyalitzacions especials, restriccions a la velocitat, trànsit de camions, presència d'obrers a la via, etcètera--, el fet és que la carretera continua sent una infraestructura segura: en els últims tres anys no hi ha hagut cap accident mortal i, dels sinistres que s'han produït, la majoria s'han saldat amb ferits lleus.

Això és el que es desprèn de les dades del Servei Català de Trànsit, a les quals ha tingut accés EL PERIÒDIC. D'aquesta manera, des del 2008 i fins al moment, la N-145 no ha registrat cap accident mortal. L'any 2008 hi va haver un total de 9 accidents de trànsit en aquesta via. El resultat d'aquests accidents van ser 18 ferits lleus i 1 sol ferit greu.

Pel que fa al 2009, any en què van començar les obres promogudes per Foment, la sinistralitat va ser més alta. En total, hi va haver 15 accidents, encara que les seves conseqüències van ser poc importants: no hi va haver cap ferit greu i, en canvi, n'hi va haver 24 de lleus.

Finalment, des de principi d'any, tampoc no hi ha hagut cap accident mortal en aquesta carretera, que registra un volum de trànsit important, especialment durant els caps de setmana i els ponts de la temporada d'esquí. Fins al moment, hi ha hagut un total de 9 accidents, que es tradueixen en 2 ferits greus i 11 ferits lleus.

Estabilització dels accidents

Després de l'augment d'accidents que hi va haver l'any passat, des del Servei Català de Trànsit confirmen que "aquest any la xifra torna a estabilitzar-se". El que destaquen principalment és que "no hi ha hagut cap accident mortal i els accidents que es produeixen són sobretot amb ferits lleus". En definitiva, molts sotracs, però cap punt negre. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT