PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mare de la Nadia queda en llibertat i avui declara davant del jutge

El jutjat d’instrucció ordena registrar el domicili de la família

Per EL PERIÒDIC

La mare de Nadia Nerea, Margarita Garau.
La mare de Nadia Nerea, Margarita Garau. | EL PERIÒDIC
La mare de Nadia Nerea, Margarita Garau, va quedar ahir en llibertat després de declarar a la comissaria de la Seu d’Urgell cap a les quatre de la matinada. Segons ha informat l’ACN, la seva detenció ha quedat «sense efecte». Amb tot, Garau està citada a declarar davant del jutge aquest divendres al migdia. En canvi, el pare de la menor, Fernando Blanco, continuava ahir detingut a la mateixa seu policial sense passar encara a disposició judicial. 
 
Paral·lelament, el magistrat del jutjat d’instrucció de la Seu va acordar dimecres l’entrada i registre en el domicili familiar de la menor. L’escorcoll es va fer en presència del jutge que porta el cas i es va allargar fins a mitjanit. 
 
Detencions / Els progenitors de la petita van ser detinguts el passat dimecres al vespre per un presumpte delicte d’estafa després que un jutge els ordenés entregar el passaport i els informes mèdics de la menor. La policia va considerar necessàries les detencions per dur a terme aquestes ordres. 
 
Amb tot, el magistrat ha obert una investigació per determinar si els acusats han estafat les diverses persones que van fer donacions per suposadament ajudar a què la petita pogués fer un tractament a Houston. En total, les donacions van ascendir al valor d1’5 milions d’euros.
 
Mesures de protecció / La Fiscalia, de moment, no creu oportú prendre cap mesura de protecció cap a la nena que, mentre els seus pares estaven detinguts, va haver de passar la nit amb uns amics dels progenitors.   
 
Immobilització dels comptes / El jutge va ordenar el passat dilluns la immobilització dels comptes on fins ara s’han rebut les donacions pel cas Nadia. La mesura s’ha pres amb l’objectiu d’investigar presumptes irregularitats en la gestió d’aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una tricotiodistròfia.
 
També es posa en dubte el cost del tractament i la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família per salvar la vida de la petita. Tot i això, el pare ja va reconèixer en el programa Espejo Público, d’Antena 3, que havia «exagerat» les coses i que en cap moment va portar a la seva filla a Houston, sinó que la menor va estar visitant a curanderos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT