La sortida en tromba dels rivals doblega la sub-21

• El combinat de Ruiz tanca la fase del Preeuropeu cuer amb un punt
I. M.

Sirvan disputa una pilota en una acció del partit, ahir. Foto: TONY LARA

La selecció sub-21 va perdre ahir per la mínima a l'Estadi Comunal contra Letònia (0-1) en el darrer partit de la fase de classificació del Preeuropeu. Amb aquest resultat el combinat de Justo Ruiz acaba cuer amb un punt i continua sense estrenar el caseller de victòries en partit oficial.

La clau de la derrota va raure en els primers minuts. Letònia va sortir en tromba, buscant un gol matiner i el va aconseguir a pilota aturada. Primer va avisar Tarsovs al minut 6 a la sortida d'un córner, però la seva rematada al primer pal va sortir desviada. Al 13 Turkovs va perdonar sol davant Oliva, que va refusar a córner i arran de la jugada des de la cantonada, Dubra, en una jugada calcada a la de Tarsovs, va rematar a dins.

El gol va alleugerir la pressió de Letònia, que va continuar manant, però amb menys agressivitat. Andor- ra, amb la 4-2-3-1 que també aplica Koldo en l'absoluta, poc o res va fer fins al descans, als darrers vint minuts en atac. En defensa bé, molt bé, perquè el rival tampoc no va tenir ocasions clares. L'extrem esquerre Rugins i el distribuïdor de joc Tarasovs eren els que estaven fent més mal en les accions ofensives de Letònia, però van anar perdent protagonisme amb el pas dels minuts.

Al minut 72 un xut llunyà de Marc Garcia el va haver de refusar el meta Sazonovs quan es colava per l'escaire, i això va reanimar el joc. Letònia va replicar amb un xut al pal de Kurakins en la següent jugada i Sirvan va xutar de volea en la contrarèplica, sol dins l'àrea i a les mans de Sazonovs; acte seguit pilota llarga i Visnakovs va provar una vaselina que va marxar alta per pocs centímetres. Quan més empenyia la tricolor va arribar una puntada absurda sense pilota d'Emili; l'àrbitre era davant i no va dubtar: vermella i al carrer.

Era el minut 77 i aquesta acció va esvair qualsevol possibilitat d'empatar. Marc Vales va endarrerir la posició per posar-se de central i el mig del camp va quedar buit; Sirvan no podia moure l'equip sol i la possessió tricolor va caure en picat. Només en el descompte, en dues faltes i dos córners seguits a favor d'Andorra va poder gestar-se la sorpresa, però Maneiro, ben marcat, no va encertar a rematar.