L'equip de Peñarroya planta cara a tot un campió d'Europa

• Johnson i Matalí enlluernen per un River verd però amb detalls de gran equip
ENCAMP

Pérez en una acció del partit davant de Boniface N'dong, ahir. Foto: TONY LARA

El primer test de pretemporada del River es pot puntuar amb molt bona nota. Va perdre, sí, però davant hi havia ni més ni manys que el Barça, que juga a un altre ritme, tal com van poder comprovar els més de 400 espectadors que van omplir el Complex Esportiu d'Encamp. 70-80, un desavantatge de deu punts que molts rivals de l'ACB no aconseguiran, tot i que faltaven els internacionals que són al Mundial de Turquia.

Al River li va costar entrar en joc. Amb les mateixes armes en defensa, és a dir, una pressió a tota la pista que es va allargar fins al descans, la força física i resistència del conjunt blaugrana, del campió d'Europa, va ser lògicament superior a la d'un River de LEB Plata. Matalí va ser el primer a veure cistella i el 2-0 va ser l'únic avantatge que tindria a favor el River en tot el partit. A partir de llavors va començar l'espectacle blaugrana davant d'un cinc de Pe-

ñarroya impotent. Un parcial de 0-12 els va distanciar 4-16 i va forçar el primer temps mort andorrà.

Això i l'entrada de Rob Johnson van causar una important retallada de punts; l'aler nord-americà va fer l'última cistella del primer quart (12-21), i en el següent deu punts més seguits amb un parcial de 2-14 que posava el River dos punts per sota (22-24, minut 13), i donava un nou aire al partit. Fins al descans, intercanvi de cistelles que va afavorir el Barça (31-40).

REPRESA ESPESSA
Només començar el tercer parcial, amb els dos equips mantenint les defenses individuals, el Barça va posar les coses al seu lloc. Parcial de 0-9 i de nou a jugar amb la tranquil.litat de l'electrònic (33-48). Després Grimau va fer-ne de les seves per anotar 11 punts seguits del seu equip, tot i que el River seguia a l'estela (47-61).

EL RIVER NO ES RENDEIX En els dar- rers deu minuts el River va insistir a donar vida al partit amb un benefici en l'intercanvi de cistelles que el va situar a només vuit punts (58-66). Però quedaven cinc minuts i el Barça no estava disposat a concedir sorpreses. Triple de Basile i cistelles de Mickeal i Sada. 58-73. Peñarroya va demanar temps mort en busca d'una resurrecció, però el Barça va respondre a totes les anotacions del River i va acabar --suant i de valent, això sí-- guanyant 70-80. Cal destacar Matalí, que continua sent la referència de l'equip de Peñarroya, com la temporada passada amb Pié i Julbe, i Rob Johnson, que si juga tota la temporada com ho va fer ahir serà un dels millors jugadors de la LEB Plata amb tota seguretat.