PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’incivisme a la via pública centra el Consell d’Infants

Els participants denuncien la brutícia i els excrements dels gossos al carrer

Per EL PERIÒDIC

El Consell d’Infants celebrat ahir a Escaldes-Engordany.
El Consell d’Infants celebrat ahir a Escaldes-Engordany. | MARICEL BLANCH
Els alumnes de l’Escola Andorrana, l’Escola Francesa i el Col·legi Maria Moliner van tenir ahir l’oportunitat de convertir-se en consellers comunals d’Escaldes-Engordany per un dia. Segons ha informat l’ANA, els infants van aprofitar l’ocasió per plantejar diversos dubtes i propostes al voltant de temes molt diversos però, sobretot, relacionats amb l’incivisme. Els aspectes més comentats durant la sessió de Consell d’Infants van ser la brutícia als carrers, la recollida d’excrements dels gossos, la cura dels boscos i el reciclatge.

La consellera de Joventut, Laura Lavado, va destacar la gran quantitat d’observacions que han realitzat els infants i va posar en relleu que «destacaria l’incivisme pel que fa als gossos, perquè és un tema que ja van tractar al Consell de l’any passat i vam proposar als infants realitzar una carta o un vídeo destinat als propietaris perquè prenguin més consciència». Tanmateix durant la sessió es va parlar de la gran quantitat de gats que hi ha al carrer, tot i això, Lavado va explicar que «és un tema que coneixem i estem posant mitjans per fer-hi front».

Diversos joves també van manifestar la necessitat d’implementar més el transport sostenible mitjançant els vehicles elèctrics o les bicicletes. Un tema que tant el conseller de Serveis i Manteniment, Josep Tudel, com Lavado van considerar molt «important» i van assegurar que de mica en mica la parròquia va avançant vers aquesta situació, com per exemple amb la implantació de carregadors pe als vehicles elèctrics.

El projecte del Consell d’Infants també va comptar amb la participació d’Unief aprofitant el programa Parròquies Amigues de la Infància, per tal de millorar les condicions de vida dels nens i nenes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT