PUBLICITAT

Detingudes 26 persones a l'estiu per conduir èbries

  • La campanya policial s'ha tancat amb 17 positius de 1.121 proves d'alcoholèmia
  • Del total d'arrestats, només dues són dones i set tenen menys de 25 anys
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent efectua un control d'alcoholèmia, aquest estiu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Policia va detenir 26 persones entre els mesos de juliol i agost per conduir sota els efectes de l'alcohol. 12 d'aquestes detencions van produir-se en el marc de la campanya de controls d'alcoholèmia, i les 14 restants van efectuar-se mentre els agents feien tasques de comprovació de documentació o a vehicles implicats en accidents, entre d'altres. Tots els detinguts superaven la taxa màxima permesa, de 0,81 gr/l.

La campanya de controls d'alcoholèmia s'ha dut a terme per primera vegada durant tots els caps de setmana d'aquest estiu, entre la franja de dijous a la nit i diumenge al vespre. El període comprès ha estat entre l'1 de juliol al 29 d'agost i ha tingut un resultat de 17 positius, dels quals cinc van comportar una sanció administrativa, i els 12 restants, la detenció del conductor. En total, els agents van efectuar 1.121 controls, de manera que la taxa de positius se situa a l'1,51%, una xifra similar a la registrada en anteriors campanyes.

En els dotze controls que van implicar la detenció, els conductors superaven la taxa de 0,81 gr/l. Concretament, set dels detinguts presentaven una taxa d'entre 0,81 gr/l i 1,20 gr/l; i els altres cinc se situaven entre 1,21 gr/l i 1,60 gr/l. Tots els detinguts van ser homes, 11 residents i un no resident.

Pel que fa a les franges d'edat, tres d'ells tenen entre 18 i 25 anys, cinc se situen en la franja que va dels 26 als 40, i els quatre restants tenen més de 40 anys. La Policia va informar que sis dels positius van realitzar-se en la franja horària que va de les sis del matí a les nou de la nit, i els altres onze en la que va de les nou de la nit a les sis del matí.

D'altra banda, la Policia va comunicar en aquest mateix període van realitzar-se 14 detencions més relacionades amb la conducció sota l'efecte de l'alcohol. Les detencions van produir-se en el marc d'altres operacions. Concretament, tres dels positius van descobrir-se després que els conductors infringissin el Codi de Circulació, una durant un control de documentació, set en el marc d'accidents amb danys materials, i tres en accidents amb ferits.

D'aquests 14 detinguts, set presentaven una taxa d'entre 0,81 gr/l i 1,20 gr/l; dos se situaven entre 1,21 gr/l i 1,60 gr/l; dos més registraven una taxa d'entre 1,61 gr/l i 2,00 gr/l; i els tres restants superaven els 2,01 gr/l. Pel que fa a les franges d'edat d'aquests conductors (12 homes i dues dones, 13 residents i un no resident al Principat), quatre dels detinguts tenen entre 18 i 25 anys, quatre més entre 26 i 40 anys, i els sis restants tenen més de 40 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT