PUBLICITAT

El Govern nega haver parlat sobre Casa Rossell

  • El ministeri afectat contradiu les paraules del cònsol Espot en l'afer de l'Institut Gaudí
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Uns turistes, als entorns de Casa Rosell. Foto: ONA MORANTE

El Govern va negar ahir haver mantingut converses amb el cònsol d'Ordino, Ventura Espot, relatives a la possible ubicació de l'Institut Gaudí a la Casa Rossell. En declaracions a aquest rotatiu, fonts del Ministeri d'Educació i Cultura van confirmar, doncs, les paraules de l'excònsol major d'aquella parròquia, Enric Dolsa, que aquest mateix dimecres va acusar els cònsols actuals de mentir sobre aquest afer: "Diuen que van parlar amb el cap de Govern per ubicar l'Institut Gaudí a Casa Rossell, però jo vaig parlar amb el cap de Govern i em va dir que aquestes converses eren inexistents".

La gestió entorn de l'establiment a Ordino de l'Institut Gaudí, la institució acadèmica catalana de referència en el món de la construcció, és un dels aspectes que Dolsa va denunciar aquesta setmana com a motius de "decepció" respecte a l'acció de l'actual majoria comunal.

El mes de març passat, en el torn de precs i preguntes d'una sessió ordinària de Consell de Comú, el cònsol Espot va donar pràcticament per fet que l'Institut Gaudí s'instal.laria a l'hotel Casamanya. Aquesta solució havia de permetre la rehabilitació d'aquest espai amb un cost molt inferior al que s'havia avaluat inicialment --la rebaixa seria, en paraules de la consellera de Finances del Comú d'Ordino, Meritxell Martí, del 50%, aproximadament.

Aleshores, el president de l'Institut Gaudí, Jordi Balagué, va fer declaracions en el sentit que l'entitat estava disposada a començar a oferir a Andorra tallers i cursos de formació pràctica a partir del setembre. Això sí, "si la part legal era fàcil".

Els entrebancs van sorgir poc després i és que el Quart, de moment, no ha cedit el Casamanya al Comú per poder tirar-hi endavant aquest projecte. A partir d'aquí, Espot va començar a parlar d'ubicacions alternatives i va fer sonar el nom de Casa Rossell. Dolsa troba significatiu que el Quart no vulgui cedir l'hotel Casamanya i acusa el cònsol de mentir sobre unes suposades converses amb el Govern, converses que el ministeri competent acaba de negar. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT