PUBLICITAT

Encuentra fa efectiva la renúncia entre insinuacions de conxorxa

  • "Que cadascú vegi a qui beneficia la meva dimissió i en tregui conclusions", afirma
  • Nomen dóna per tancat un afer que considera de caire estrictament personal i professional
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Encuentra, De Haro i Nomen es troben a la porta de la Casa del Benefici, ahir al migdia. Foto: ANA / A. R.

La decisió del fins ahir conseller general d'Andorra pel Canvi Oscar Encuentra de posposar la seva dimissió va durar poc, menys de 24 hores. Encuentra va fer efectiva al migdia la seva renúncia al càrrec de conseller insistint en què ha estat víctima d'una conxorxa política. A la tarda, el president del Grup Parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, donava per tancat l'afer i anunciava que --tal com estava previst-- serà el número quatre de la llista nacional d'ApC, Carles Ensenyat, qui ocuparà l'escó d'Encuentra a la Casa de la Vall.

Poc després de la una del migdia Encuentra va acudir a la Casa del Benefici acompanyat del president de Renovació Democràtica, Ricard de Haro. Hores abans, en declaracions a l'ANA, el dimissionari havia declarat que la reunió de l'executiva d'ApC de dijous a la nit havia servit per "clarificar que hi ha hagut una voluntat malintencionada per fer-me fora del Consell General". Amb tot, tanmateix, l'exconseller no va voler passar de les insinuacions i es va limitar a assenyalar: "Que cadascú vegi a qui beneficia la meva dimissió i en tregui les seves pròpies conclusions". El fins ahir número tres d'ApC va explicar que es tracta d'"un fet completament professional, i que estava seguint el seu curs perquè la direcció del col.legi (Sant Ermengol) estava prenent les mesures escaients, ha passat a la política amb la voluntat clara que jo dimiteixi del Consell".

Nomen no va voler valorar les insinuacions d'Encuentra i va donar el cas per tancat: "entenc que Encuentra està passant per un moment molt dur". Pel líder d'ApC, l'afer és un "capítol de l'àmbit personal i professional del senyor Encuentra" i si el cas ha sortit a la llum pública és per la dimensió política del fins ahir conseller, però no pels actes en si. Segons va explicar Nomen ahir, va ser el pare de la menor qui va fer arribar al Grup Parlamentari d'ApC el contingut de les converses que Encuentra va mantenir amb la seva filla per Messenger: "Em va fer saber que hi havia una còpia per a nosaltres a la notaria". En ser preguntat sobre les intencions del pare de la menor, Nomen va explicar que li va enviar en tant que "responsable del grup del qual forma part el senyor Encuentra" i també per fer-li saber que "ho posaria en coneixement de qui calgués".

"UNANIMITAT" A APC
El líder d'ApC va voler esvair dubtes sobre possibles discrepàncies o confusions al voltant de la necessitat que Encuentra renunciés a la seva acta de conseller. Nomen va assegurar que la decisió sobre la dimissió del parlamentari es va prendre dijous a la nit "per unanimitat" a l'executiva de la plataforma. El president del Grup Parlamentari va declarar que res no canviaria en la manera de funcionar d'ApC i que les relacions amb Renovació Democràtica --partit del qual forma part Encuentra-- continuaran com fins ara. "A ApC sempre hem actuat per consens i no s'ha votat mai", va assegurar, per després afegir que "no hi ha cap trencadissa" al si de la plataforma.

CONFUSIÓ A CR
Mentre Ensenyat no jura el càrrec de conseller --cosa que no tindrà lloc fins a la propera sessió ordinària del Consell General, el dia 22--, ApC podrà mantenir el grup parlamentari propi gràcies a la cessió temporal d'un conseller reformista, el canillenc Joan Torres. La cessió de Torres, que ja es va anunciar dijous, va provocar ahir certa confusió al si de CR. Els reformistes havien pres la decisió de cedir un conseller sempre que es produís la dimissió d'Encuentra, pensant que aquesta dimissió tindria lloc el mateix dijous --tal com inicialment estava previst. En vistes que la dimissió no es produïa, però, l'oferiment va ser retirat ahir al matí. Finalment, la cessió de Torres es va acabar confirmant i ApC no perdrà el grup propi, una "cortesia" que Nomen va agrair ahir als reformistes. De fet, ApC disposa de grup propi gràcies a la cessió --també de manera temporal-- del conseller socialdemòcrata Jordi Font durant els primers mesos de la legislatura actual.

CONVERSES "POC ADEQUADES"
Tot i les insinuacions, tant Encuentra con Nomen van coincidir a assenyalar que la voluntat de dimitir provenia del conseller i que es fonamentava en les converses per Messenger "poc adequades" que aquest havia mantingut amb una alumna menor de 14 anys. "Assumeixo les meves responsabilitats per una errada de caire professional i, per tant, sóc conscient que no puc continuar com a conseller general", va afirmar. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT