PUBLICITAT

Andorra i Catalunya signen un acord de cooperació sanitària

  • El conveni permetrà compartir recursos i optimitzar serveis
  • El Govern també treballa amb els centres de referència de França
EL PERIÒDIC
BARCELONA


03092010_geli
La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, i la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, encaixen les mans. Foto: JONATHAN GREVSEN
Andorra i Catalunya han firmat aquest divendres el primer acord de col·laboració sanitària, que suposa un pas més en les relacions entre la Generalitat de Catalunya i el Govern andorrà, i un instrument primordial per a la millora de l'estat de salut dels ciutadans dels dos costats de la frontera. Aquest acord ha de servir per compartir recursos, historials mèdics i optimitzar serveis com en el cas de la gestió de les emergències. En aquest sentit, es preveu crear un mapa conjunt d'emergències per activar els dipositius adequats en cada cas depenent de la proximitat del servei quie cal atendre.

La ministra de Salut, Cristina Rodríguez, ha explicat que tot i que ja hi ha una relació entre els dos països en atenció sanitària, i entre 4.000 i 5.000 pacients andorrans es visiten a Catalunya, l'acord dóna força jurídica per a l'intercanvi de professionals i pacients, i introdueix las dimensiones normals d'exigència de qualitat que ha d'haver en aquest àmbit. Rodríguez ha assegurat que l'acord, formalitzat aquest divendres amb la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, és l'evolució normal de la cooperació transfronterera que mantenen Catalunya i Andorra, i que servirà per definir aspectes com ara què és una cartera de serveis, o l'intercanvi d'historials mèdics.

Segons Rodríguez, "per a l'usuari aquesta firma implica més seguretat i respectar els estàndards de qualitat internacional" i ha recordat que "a Andorra s'atenen actes sanitaris de primer nivell, però d'altres més complexos, com ara trasplantaments o algunes especialitats, s'atenen fora". Andorra, hi ha afegit, treballa "tant amb els nostres centres de referència de Catalunya com de França, perquè sempre s'ha mantingut una relació de veïns".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT