PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els portuguesos a l’estranger reclamen nova llei electoral

Els residents volen poder participar a les eleccions mitjançant vot electrònic

Per EL PERIÒDIC

La Casa de Portugal en una celebració.
La Casa de Portugal en una celebració. | TONY LARA
La comunitat de persones de nacionalitat portuguesa resident a l’estranger reclama una nova llei electoral i recull firmes tant en paper com via en línia. El col·lectiu d’emigrants portuguesos argumenten que s’enfronten a tota mena d’obstacles a l’hora de votar. «És hora de fer que aquests processos siguin molt més senzills, sense necessitat de desplaçaments innecessaris als consolats», argumenten.

Per recollir les firmes de suport a la campanya i enviar la sol·licitud al parlament portuguès de canviar la llei electoral actual, s’ha creat la pàgina web tambemsomosportugueses.org. Els subscriptors de la petició reclamen: «el registre de votants automàtic en el moment de canvi de direcció a l’estranger a la targeta ciutadana; el registre per correu i a través d’Internet per aquells que viuen a l’estranger; la introducció de la votació electrònica per residents portuguesos a l’estranger».

Els portuguesos residents a l’estranger lamenten que els emigrants són eliminats de la llista electoral i s’han de registrar de nou quan canvien de direcció a l’estranger, mentre que a Portugal, el registre és automàtic. Els emigrants han de perdre dies de treball i fer llargs desplaçaments per tornar-se a registrar. També es veuen obligats a anar dues vegades als consolats per obtenir una nova targeta ciutadana. Quant al vot per correu,  en alguns països arriben massa tard i ja no són vàlids.

A Andorra existeix una gran comunitat portuguesa que es pot beneficiar d’una nova llei.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT