PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una cinquantena d’empreses nacionals i de l’Aragó estableixen contactes a Andorra

illa Carlemany inaugura la mostra de productes de la comunitat autònoma

Per El Periòdic

L’acte d’inauguració de la mostra, ahir a illa Carlemany.
L’acte d’inauguració de la mostra, ahir a illa Carlemany. | sfga
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va inaugurar ahir la Jornada empresarial Andorra – Aragó, una trobada en què s’apleguen una cinquantena d’empreses d’ambdues regions i en què el principal objectiu rau en la recerca de sinergies entre les parts, que passen per les àrees de l’automoció, la indústria agroalimentària i les energies renovables, els sectors de major auge de l’Aragó.
 
Tal com va informar ahir el Govern a través d’un comunicat, Saboya va donar el tret de sortida a l’acte juntament amb l’ambaixador d’Espanya, Manuel Montobbio, i de la consellera d’Economia, Indústria i Treball del Govern d’Aragó, Marta Gastón. 
 
El titular d’Exteriors va destacar durant la trobada que, amb aquest esdeveniment, s’avança en la voluntat d’impulsar les relacions comercials i econòmiques, així com estrènyer les relacions bilaterals de proximitat entre la regió aragonesa i Andorra. La celebració dóna, d’aquesta manera, resposta a la iniciativa empresa el passat mes d’abril amb la visita institucional d’una delegació d’Andorra, encapçalada pel cap de Govern, Antoni Martí, a Saragossa, i que també estan fonamentades en el treball que es porta a terme en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus.  
 
 La consellera d’Economia, Indústria i Treball del Govern d’Aragó, Marta Gastón, va fer referència a les oportunitats de negoci que ofereix aquesta comunitat, que té com a sectors estratègics de la seva economia l’automoció,  la indústria agroalimentària, i les energies renovables.  
 
Gastronomia / Prop de 150.000 persones es preveu que aquests dies puguin conèixer a illa Carlemany alguns dels productes gastronòmics més rellevants d’Aragó dins la celebració de la Setmana d’Aragó. Diferents consells reguladors com la DOP Jamón de Teruel, DOP Calatayud amb representació de diferents bodegues de la zona de Jalón, DOP Campo de Borja amb la presència de dos cellers representatius, Cariñena, Somontano o l’associació Vinos de la Tierra s’exposaran fins al 22 d’octubre. El gerent d’illa Carlemany, Pablo Vivancos va destacar ahir el fet que «25 empresaris pugin a Andorra, es creguin el projecte i busquin que aquest tipus de contacte i negociacions prosperi en el futur». 
 
Segons Vivancos, amb aquesta exposició s’ha donat oportunitat a «una de les primeres regions pirenenques perquè vingui a Andorra i es presenti, seguirem amb Navarra, el País Basc, Aquitània, Migdia-Pirineus, Catalunya,… estem al cor dels Pirineus i Andorra es mereix sempre aquest centre de focalitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT