PUBLICITAT

Andorra La Vella

Ordino i Sant Julià inicien el traspàs del servei d’atenció a domicili

Naudi confia en què els comuns prendran una decisió en 15 dies

Per ESTEFANIA GRACIA

Consol Naudi.
Consol Naudi.
Els cònsols majors de les set parròquies i alguns representants de l’Executiu, com el cap de Govern, es van reunir ahir per parlar de competències i transferències. Un dels temes que es van tractar, i que segons la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, és «prioritari (dins de la llei sociosanitària)», va ser el servei d’atenció a domicili. En aquest sentit, Naudi va matisar que els comuns d’Ordino i Sant Julià de Lòria ja «han començat a treballar perquè el servei d’atenció a domicili es traspassi al Govern».
 
Tanmateix, Naudi creu que en uns 15 dies la resta de corporacions comunals ja hauran pres una decisió i que es podran pronunciar sobre si demanen que el Govern els cedeixi aquesta competència o si prefereixen que sigui l’Executiu qui presti aquest servei.   
 
Transferències / Un altre tema que va sorgir durant la reunió van ser les transferències. En aquest sentit, Naudi va detallar que es va parlar del pressupost del 2017 i que s’hauria «d’entrar ja en breu, quan abans millor». A més, «s’ha demanat que les transferències es poguessin mantenir congelades, tal i com estaven en l’acord signat anteriorment. I la idea és continuar en aquesta línia».
 
A més, la secretària d’Estat va recordar que precisament els diferents marcs pressupostaris ja s’han treballat «amb aquestes xifres» a l’espera que es pugui aprovar la llei que fixi aquesta qüestió. 
Amb tot, Naudi va destacar «la bona sintonia» amb què s’estan duent a terme les negociacions entre el Govern i els comuns i que, per tant, la reforma de les competències i les transferències pugui estar enllestida en els terminis establerts. Afegint que s’està «treballant perquè això pugui ser així». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT