PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cinca anuncia que Andorra es troba en situació «d’atur tècnic»

El ministre confirma l’estabilització del nombre d’aturats

Per M. S.

Una noia busca feina al Servei d’Ocupació en una imatge d’arxiu.
Una noia busca feina al Servei d’Ocupació en una imatge d’arxiu. | EL PERIÒDIC
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar en la roda de premsa d’ahir la «tendència estabilitzadora del nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació», pel que se segueix la línia «dels darrers cinc anys».

Durant el mes de setembre van registrar-se un total de 493 persones en situació de recerca de treball, tan sols tres més que l’any anterior. Aquest increment del 0,6% confirma la recuperació «lenta però continuada», segons el ministre. Pel que es refereix al nombre d’assalariats, les dades de juliol mostren un augment del 1,6% respecte el mateix mes de l’any passat, situant la xifra en 35.741 persones, el que conforma el nombre més important d’assalariats registrats dels darrers 4 anys en un mes de juliol.

En comparació als altres anys, però, Cinca ha confirmat que es tracta «de la primera vegada en 40 anys que la comparació del mes d’un any amb el mateix de l’anterior reflecteix una diferència tant minsa». El mateix ministre també avançava la previsió és que la xifra d’aturats augmenti lleugerament durant octubre i novembre, mentre que ja de cara al desembre, quan comenci la temporada d’hivern, torni a incrementar-se el nombre de persones que gaudeixin d’un lloc de feina.

Malgrat tot, les dades que corresponen als anys 2011, 2012, 2013 i 2014, quan es van comptabilitzar 648,1.020, 946, i 717 persones inscrites, respectivament, mostren una diferència molt important i confirmen la bona direcció que ha estat seguint el Principat. Després de l’exposició de totes aquestes dades, Jordi Cinca es va mostrar molt satisfet perquè, segons va assegurar, «es denota una constant recuperació al llarg dels últims dos anys i mig».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT