PUBLICITAT

Andorra la Vella

Riberaygua treu les botigues al carrer per atraure compradors

L’associació no veu «ni bé ni malament» el tancament al trànsit de Meritxell

Per Iván Moure

Rosa Pasquet.
Rosa Pasquet. | El Periòdic
L’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres durà a terme una iniciativa demà i dissabte per tractar de dinamitzar les compres a la zona, que consisteix en, segons explica la seva presidenta, Rosa Pasquet, «donar la benvinguda a la tardor» traient tota l’artilleria al carrer. «Tipus mercat» i amb nombroses «promocions i liquidacions». Moda, complements i una mica d’alimentació és el que es podrà trobar.

Aquesta és una fórmula que els comerciants d’aquest barri de la capital ja van fer servir fa un mes i segons assegura el vicepresident, Antoni Miralles, «va funcionar molt bé». Llavors van ser 16 els estands de botigues que van sortir a vendre a l’exterior i per als dos dies que s’apropen seran 21 els que ho faran. «Molta gent no entra a les botigues, així que hem de ser nosaltres els que ens acostem al client. Si Mahoma no va a la muntanya, que sigui la muntanya la que vagi a Mahoma…», va metaforitzar Pasquet.

El Comú d’Andorra la Vella donarà totes les facilitats del món per afavorir aquest col·lectiu. Així doncs, permetrà que es talli el trànsit, ajudant així a que la gent opti també per desviar la seva ruta de la sempre present zona de Carlemany i Meritxell. Demà, des de les sis de la tarda fins les nou de la nit. Dissabte, de dotze del migdia a nou de la nit.

No hi haurà cap temàtica concreta. Cada estand farà la seva, però sí que exhibiran un cartell de comerç al carrer i tindran com a ganxo, a banda del tall del trànsit, música per donar salsa a les compres.

«Meritxell, ni bé ni malament» / Fa any i mig que es va crear l’associació dels comerciants de Riberaygua, conscients que la unió fa la força, i conscients que el poder de Meritxell i Carlemany, no té rivals. El col·lectiu que presideix Pasquet, però, no veu «ni bé ni malament» que el carrer de compres per excel·lència s’hagi convertit en exclusiu per a vianants en dates i horaris claus, o que visqui dies especials com els de Vivand. Al contrari: «Aquestes iniciatives aconsegueixen que la gent surti al carrer i això és quelcom que ens beneficia a tots», puntualitza Pasquet per afegir: «La nostra zona també ha de fer accions per incentivar els veïns i els turistes». D’aquí el Comerç al carrer, per intentar combatre la metamorfosi que ha sofert en els darrers anys el client: «La gent comprava més abans, però el món ha canviat i les preferències també. Hi ha un excés d’informació i d’ofertes, també hem de lluitar contra les vendes per internet… I al final has d’anar tu a buscar el client», va reflexionar Pasquet.

Perquè d’establiments d’aquesta zona n’hi han uns quants: 189 comerços del quals 52 són de restauració, 82 de serveis i sis d’allotjaments, a més del 25 locals buits. «Cap d’ells, però, està al carrer Riberaygua», aclareix Miralles».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT