PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Comença la vacunació de la grip amb 6.000 dosis

La campanya s'allargarà fins al 31 de desembre

Per EL PERIÒDIC

Un professional subministra la vacuna a una dona major de 65 anys, aquest matí al CAP de la Massana.
Un professional subministra la vacuna a una dona major de 65 anys, aquest matí al CAP de la Massana. | MARICEL BLANCH

La campanya de vacunació contra la grip estacional 2016 ha començat aquest matí i s’allargarà fins al dia 31 de desembre. El ministeri de Salut ha previst subministrar unes 6.000 vacunes, xifra similar a la de la campanya 2015 quan se’n van administrar 5.837 unitats. L’objectiu de la campanya és disminuir la mortalitat causada per la grip en els grups de risc mitjançant la seva vacunació.

Els grups de població considerats d’alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip i pels quals es recomana l’administració de la vacuna són els següents:

-Persones sanes de 65 anys o més.

-Persones a partir de 6 mesos d’edat que viuen en residències sociosanitàries

-Persones a partir de 6 mesos d’edat amb algun dels factors de risc que s’assenyalen a continuació: Malalties cardiovasculars i/o respiratòries cròniques (inclou l’asma); síndrome de Down. o Malalties metabòliques cròniques (inclosa la diabetis mellitus); disfunció renal; immunosupressió o hemoglobinopaties, la gravetat de les quals hagi requerit revisions mèdiques periòdiques; hospitalització durant el darrer any, i obesitat mòrbida (IMC > o igual a 40).

-Nens i adolescents, entre 6 mesos i 18 anys, amb tractament de llarga durada      amb àcid acetilsalicílic, pel risc de desenvolupar una síndrome de Reye després    de la infecció gripal.

-Dones embarassades.

L’administració de la vacuna serà gratuïta per tots aquests col·lectius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT