PUBLICITAT

La Taula de Turisme reclama la retirada del decret de tancament

  • La petició, iniciada pels comuns, és secundada pel agents turístics i comercials
  • Benet reitera la negativa a obrir els 5 diumenges restants fins a final d'any
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una reunió de la Taula de Turisme i Comerç, celebrada al Govern. Foto: SFG

La totalitat dels assistents a la reunió de la Taula de Turisme i Comerç celebrada ahir al matí van coincidir a demanar al ministre de Turisme, Claude Benet, que anul.li el decret de tancament obligat de vuit diumenges a la tarda. Els representants de les corporacions comunals van ser els iniciadors de la reclamació, que té com a objectiu que l'Executiu reconsideri els cinc diumenges afectats pel decret governamental fins a final d'any. La demanda comunal va rebre el suport de la resta dels membres presents a la Taula.

Aquesta reclamació va ser exposada en vistes a la proximitat del 19 de setembre, data en què a partir de les dues de la tarda tots els comerços hauran de tancar, com ha passat en tres ocasions més aquest any. Mònica Bonell, cònsol menor de Canillo, va ser l'encarregada de reiterar la demanda comunal a Benet. Bonell, en declaracions a l'ANA, va manifestar que "ja comencem a veure els resultats del decret governamental i aquests són negatius". La cònsol menor va posar com a exemple la comparació amb d'altres destins que "fan a la inversa i aprofiten les jornades d'afluència turística per obrir els seus comerços".

En resposta a la demanda, Benet va mostrar ahir la seva negativa a qualsevol replantejament del decret de tancament dels diumenges per aquest any. Únicament va manifestar que es podria tornar a parlar de cara a l'any vinent. Benet va tornar a justificar l'aprovació del decret per la "crispació política" que es va generar en el seu moment.

SUPORT UNÀNIME
La proposta dels comuns va ser secundada per tots els assistents: des dels representants del món de la neu com ara Martí Rafel de Vallnord, José Blanco de Grandvalira o Marta Rotés, d'Ski Andorra, fins als comerciants del Pas de la Casa o els representants de la FACA, passant per les patronals CEA i PiME i les patronals hoteleres de l'ADHA i l'UH, així com les associacions d'Agències de Viatges i d'Apartaments Turístics.

Mònica Codina, directora de la CEA, va manifestar que "seria de savis rectificar" i que "davant de situacions d'empreses que no estan bé, són mesures (la del decret) que no ajuden". Codina va declarar a l'ANA que precisament aquest tipus de decisions "són les que creen més desafecció en el sector empresarial cap al polític".

Dels cinc diumenges que queden d'obligat tancament a partir de les dues de la tarda (el 19 i el 26 de setembre; el 17 i el 24 d'octubre; i el 21 de novembre) el que més preocupa als comerciants és el del 26 de setembre, ja que coincideix amb el final del pont de la Mercè, festivitat a la ciutat de Barcelona.

SUPORT A LA PROPOSTA DEL PAS
Amb relació a la iniciativa dels comerciants del Pas de la Casa d'invertir un euro al dia per a la promoció del poble amb campanyes a la premsa francesa, així com organitzar esdeveniments de dinamització, molts dels presents a la Taula van elogiar aquesta iniciativa. Tot i això, hi van afegir que és un exemple de com "al sector privat li està afectant en negatiu decisions polítiques del Govern" i que, com a conseqüència, s'han de buscar la vida per intentar reduir el perjudici que els suposa pel que fa a vendes. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT