PUBLICITAT

Andorra La Vella

Acusades dues dones de robar diners a l’hotel on treballaven

La Fiscalia retira l’acusació per manca de documentació

Per ESTEFANIA GRACIA

Seu de la Justícia a Andorra la Vella.
Seu de la Justícia a Andorra la Vella. | TONY LARA
L a Fiscalia va retirar ahir l’acusació feta a dues germanes que han estat acusades d’un delicte continuat d’apropiació indeguda de diners. La decisió ha estat presa degut a la «manca de documentació» i a la impossibilitat de mostrar de forma fefaent la implicació de les acusades en dit delicte.
 
Els fets es remunten al 2012, quan la direcció d’un hotel d’Arinsal va presentar una querella contra dues treballadores seves al·legant que aquestes «havien posat mà a la caixa» i que havien realitzat anulacions de compra de varis serveis de l’spà de l’hotel amb el propòsit de quedar-se elles els diners. 
 
Les acusades –que van ser acomiadades en base a aquest suposat delicte– neguen haver realitzat dites actuacions, i en conseqüència, la defensa demana l’absolució per ambdues germanes. Tot i això, l’acusació particular insisteix en què hi ha hagut una apropiació indeguda i requereix que s’imposi una pena d’un any de presó condicional a les acusades i el pagament dels costos processals. 
 
Proves del judici / Ambdues germanes treballaven a l’spà de l’hotel (una era recepcionista i l’altra massatgista), i tot i que elles ho neguen, l’acusació assegura que hi ha dos vídeos on se les veu agafant diners de la caixa de cobrament. 
 
En resposta a aquestes imatges, una de les acusades (la recepcionista) remarca que en aquell moment estava agafant les propines –que segons la mateixa guardaven dins de la caixa– per repartir-les posteriorment entre les massatgistes que en aquell període estaven treballant amb ella (entre les quals es trobava la seva germana). 
 
L’acusació també va presentar durant el judici una sèrie de documents on, al parer de l’hotel, es justificava l’actuació indeguda de les germanes degut a un nombre «massa alt» d’anulacions. El llavors director de l’hotel va destacar que no era possible que els clients fessin tantes anulacions dels diferents serveis que oferia el departament. Matisant que algunes d’elles eren «estranyes».
 
En un principi, l’acusació demanava que les germanes fossin declarades culpables d’haver-se apropiat més de 4.000 euros amb les anulacions. Una xifra que la Fiscalia no va veure gens clara. Doncs va destacar que en aquesta estaven incloses les anulacions fetes amb targeta i les carregades directament a les habitacions, «unes transaccions on no hi havia diners físics, ja que al fer l’anulació amb la targeta els diners es retornaven directament al compte vinculat a aquesta, i si l’anulació es feia a l’habitació tampoc hi havia tràfic de diners. Per tant, en aquests casos les acusades no tocaven els diners, i a no ser que hi hagués la participació de terceres persones –cosa que no s’ha especificat en la querella– és difícil que les acusades es poguessin apropiar d’aquests diners retornats». 
 
A més, si es tenen present només les anulacions en efectiu, en els documents presentats es va mostrar que durant el període de dos anys es van fer entre 25 i 30 anulacions en relació a varis serveis de l’spà per valor de poc més de 1.000 euros. Un nombre que al parer de la Fiscalia i el mateix tribunal, tampoc és massa elevat tenint present que l’hotel disposa de 250 habitacions i té una capacitat per a 500 persones. 
 
En vista d’aquests fets, l’acusació va disminuir l’import pel qual acusa a les germanes de 4.000 a 1.000 euros. A més, en el decurs de la vista es va anar comprovant que els documents aportats no eren concloents, ja que estaven incomplerts i hi havia incongruències que el mateix director no sabia explicar. Amb tot, i atribuint la manca d’informació a un problema informàtic, l’acusació va recórrer als testimonis. Entre els quals van declarar les companyes de feina de les acusades, el mateix director i altres representants i clients de l’hotel. 
 
Com a conclusió, la Fiscalia va acabar deduint que no hi havia proves suficients perquè l’acusació imposada seguís endavant, per tant, va decidir retirar-la. Però l’acusació particular manté que les germanes han comés un delicte d’apropiació indeguda, per tant, el cas serà vist per sentència el proper 12 de novembre a les 12.00 hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT