PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Eid al-Adha, un any més

La comunitat islàmica celebra la festa del corder H El Prat del Roure aplegarà centenes de persones per a la pregària, abans del sacrifici

Per m.c.

Unes botes aplegades a l’exterior de la sala on els homes resen les pregàries.
Unes botes aplegades a l’exterior de la sala on els homes resen les pregàries. | El Periòdic
Els membres de la comunitat islàmica a Andorra tenen avui una de les dues cites anuals més importants marcades en el seu calendari festiu. Es tracta de l’Eid al-Adha, és a dir, «el sacrifici del corder», tal com tradueix el president del Centre Cultural Islàmic d’Andorra, Rachid Cherkaoui. Com a mínim els qui hagin aconseguit fugir de les seves responsabilitats professionals, estan convidats a apropar-se al pavelló del Prat del Roure escaldenc on, segons els anys anteriors, Cherkaoui té previst que s’apleguin entre «300 i 400 persones» de les diferents associacions musulmanes del país. 
 
A partir de les vuit del matí es donava pas a la pregària que, precedent del discurs d’un membre de la comunitat, es fa com a pas anterior a la visita a l’escorxador, on se sacrificarà el xai, tal com resa la tradició. 
 
Després del sacrifici del xai, els membres de la comunitat s’aplegaran a les seves respectives llars o bé als domicilis dels seus arribats, per celebrar plegats l’Eid al-Adha i commemorar aquest dia de perdó i de deixar enrere els malentesos. Els infants no només gaudiran del gran àpat a base de xai: seran, a més, obsequiats pels adults de la casa. 
 
Aquesta festivitat, que tal com explica Cherkaoui, «té un valor especial», recorda als musulmans que Islam significa submissió, així com Abraham va estar disposat a sacrificar el seu fill com a prova de la seva lleialtat a Déu. EL desè dia del mes Zil-Hajj, avui, és juntament amb el Id al-Fitr, el trencament del dejú del ramadà, el dia més important de l’any. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT