PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Surrealisme a Catalunya’ arriba al Museu del Tabac

La Fundació Reig porta la mostra després que passi per l’Hermitage

Per EL PERIÒDIC

El Museu Estatal de l’Hermitage, a Sant Petersburg (Rússia).
El Museu Estatal de l’Hermitage, a Sant Petersburg (Rússia). | EL PERIÒDIC
El Museu del Tabac acollirà, abans no ho facin les sales del prestigiós Hermitage de Sant Petersburg a Rússia, una part de la mostra Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l’Empordà i Salvador Dalí.

La Fundació Reig ha possibilitat, per al proper mes de març del 2017, l’arribada al Museu del Tabac lauredià d’una versió reduïda de la mostra que del 28 d’octubre al 5 de febrer propers es podrà presenciar al Museu Estatal de l’Hermitage de Sant Petersburg, segons informa l’agència EFE.

El recull d’obres d’artistes com Salvador Dalí, Ramon Pichot o Joan Massanet arribarà en part al país després que la Generalitat hagi signat un conveni amb la institució russa per tal de poder exposar la setantena d’obres que composen la col·lecció i que procedeixen de cessions o préstecs, segons EFE, d’institucions particulars. Entre aquests noms consta el Museu Thyssen.

L’objectiu de l’exposició, que es podrà veure només en part al Museu del Tabac un cop aquesta abandoni les sales russes per ser traslladades a Catalunya, és difondre la rellevància del surrealisme més enllà de Dalí, amb la presència d’artistes empordanesos coetanis i posteriors al pintor figuerenc i que també van brillar per la seva dedicació a la pintura d’aquest moviment originari dels anys 20 del segle passat. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT